Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Όπως το ’81…Καταδικασμένες οι τακτικές Σαμαρά-Βενιζέλου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως το ’81…Καταδικασμένες οι τακτικές Σαμαρά-Βενιζέλου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ
ν Τελευταία περίοδο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κι ο αντιπρόεδρός του Β. Βενιζέλος ασχολούνται αποκλειστικά με το πώς θα φράξουν το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα προς την εξουσία.
Θεμιτό, θα πείτε. Θεμιτό, δύο συγκυβερνώντα κόμματα να το παλεύουν για να μην συντριβούν στις επόμενες εκλογές.
Ναι, αλλά έχουν σημασία και δύο άλλοι σοβαροί παράγοντες.
Πρώτον, να δίνουν αυτή τη μάχη με ευπρέπεια και δεύτερον να μη χρησιμοποιούν μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, ολοκληρωτικών λογικών και συμπεριφορών.
Αλλά τίποτα απ’ τα παραπάνω, που στοιχειοθετούν και τον πολιτικό πολιτισμό, δεν τηρούν.
Αντίθετα, οι συμπεριφορές τους θυμίζουν πολύ το 1981, τότε που μπροστά στη φρενήρη άνοδο του (τότε) ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποίησε μέσα επικίνδυνα για να αποτρέψει την εκλογική συντριβή της. Βέβαια οι μέθοδες αυτές της γύρισαν μπούμερανγκ.
Μέχρι και τη δραχμή χρησιμοποίησε η τότε κυβέρνηση για να αποτρέψει τη μεγάλη νίκη του Ανδρέα!
Αντίστοιχα ο πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχε με βουλευτές του πριν από λίγες μέρες, απείλησε με… bank run αν κερδίσει ο Τσίπρας τις εκλογές!
Και δε σηκώθηκαν και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα!
Και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι εποίησαν την νήσσα, κοινώς… μούγκα!
Μόνο τον δυστυχή… τορναδόρο κυνηγούσαν πριν από τρία χρόνια, για μια ανάρτησή του περί επιστροφής στη δραχμή!
Αλλά και κάθε επικοινωνιακή τους πιρουέτα (των συγκυβερνώντων) θυμίζει μέρες του ’81.
Μέσα στον πανικό τους δεν διστάζουν να μιλούν για… πλημμύρες, λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, έτσι και τολμήσει ο λαός να τους αποδοκιμάσει!
Τι για εκτροπές, τι για μετατροπή της Ελλάδας σε Αργεντινή, τι για κινδύνους χρεοκοπίας, μια ακατάσχετη τρομολαγνεία, καταδικασμένη και όζουσα πανικού!
Αντί να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα πολιτικά, όσο υψηλούς τόνους κι αν χρησιμοποιήσουν, καταφεύγουν σε μεθόδους ιστορικά καταδικασμένες.
Μέχρι και χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη χρησιμοποιούν με τη συνδρομή των δημοσιογραφικών τους ιμάντων (εκμαίευση μιας αμφιλεγόμενης έτσι κι αλλιώς δήλωσης του Ντράγκι, επιχείρηση ματαίωσης της συνάντησης του Τσίπρα με τον Πάπα, παιχνίδια με δημοσκοπήσεις κ.ά.).
Δεν αντιλαμβάνονται άραγε ότι έτσι ουδέν κερδίζουν;
Αντίθετα, θα κέρδιζαν αν έδειχναν ένα πρόσωπο στοιχειώδους σοβαρότητας, αν φρόντιζαν να κυβερνούν αντί να… αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.
Φαίνεται όμως, ότι μωραίνει Κύριος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: