Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πανικός Α.Σαμαρά από τις δημοσκοπήσεις: Γιατί μίλησε για εκλογές και "bank run"

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ





Σε πανικό βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν, και ειδικά αυτές που ακολούθησαν τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα από τη ΔΕΘ διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανεβάζοντας την ακόμη και στις 8 ποσοστιαίες μονάδες.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έγιναν από την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μέχρι χθες, δύο ημέρες μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα δηλαδή, και όλες δείχνουν μία διαφορά από 4%, η μικρότερη, έως 8% η μεγαλύτερη.
Η κοινή γνώμη καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει στην εφαρμογή του μνημονίου και στην εξόντωση των πολιτών. Από το 4% στις Ευρωεκλογές η διαφορά αυξάνει, όπως το ερμηνεύουν οι δημοσκόποι, λόγω της «κεραμίδας» του ΕΝΦΙΑ και βασικά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση.
Ειδικά το αντιρατσιστικό έχει προκαλέσει «μεγάλη φυγή» δεξιών από τη ΝΔ, αφού η κυβέρνηση «άδειασε» και την Εκκλησία προκειμένου να κάνει πράξη τις εντολές που δέχεται από τα ξένα κέντρα εξουσίας σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που είναι καταδικαστικά για την κυβέρνηση ήταν αυτά που οδήγησαν χθες τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να κάνει τις διαρροές μιλώντας σε βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ εκφοβίζοντας και εκβιάζοντας του πολίτες ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες.
Είναι πάγια η τακτική του Μεγάρου Μαξίμου και γνωστά πλέον τα επιχειρήματα με τα οποία επιχειρεί να αναστρέψει το κλίμα όταν αυτό ξεφεύγει λίγους μήνες πριν τις εκλογές, οι οποίες φαίνεται πώς θα γίνουν το Μάρτιο με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Σαμαράς συγκεκριμένα είπε ότι, «δεν θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές και μόνο με την πιθανότητα της προκήρυξης με αυτά που έχει πει ο κ. Τσίπρας τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ», για να προσθέσει όμως ότι «δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να το πράξει».
Περιέγραψε λοιπόν μία κατάσταση Bank Run για να εκφοβίσει πώς αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου. Προφανώς είδε ο κ. Σαμαράς πώς οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα είχαν θετικό αντίκτυπο. Για το λόγο αυτό άλλωστε έσπευσε να τις αποδομήσει λέγοντας πως θα χρειασθούν 27,2 δις. ευρώ για να υλοποιηθούν.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που δεν μπορεί να υπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ και την επιβάρυνση κάθε νοικοκυριού εδώ και μήνες κατάφερε σε μία ημέρα να υπολογίσει το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, ρε κάτι πράγματα. Δουλεύουν τον κόσμο κανονικά.
Ο κ. Σαμαράς είπε πώς δεν θα γίνουν εκλογές. «Δεν μίλησα εγώ ποτέ για εκλογές», τόνισε στους βουλευτές του. Αυτό μπορεί να το ισχυριστεί με βεβαιότητα μόνο αν έχει βρει 180 βουλευτές. Αν δεν τους έχει βρει η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Όσο για την ρύθμιση του χρέους και την απάντηση που έδωσε σε βουλευτή, αυτή μοιάζει με ουτοπία. «Θα λυθεί το θέμα μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Η αλήθεια όμως είναι πώς είναι ο μόνος που το πιστεύει αυτό.
Κανείς δεν το συζητάει στην Ευρώπη γιατί απλά οι Ευρωπαίοι έχουν να ασχοληθούν με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα. Ακόμη και να βρεθεί κάποια λύση, αυτή δεν θα είναι ουσίας, όπως ένα «κούρεμα», αλλά επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες (βλέπε επιμήκυνση τους χρέους».
Για ποια λύση λοιπόν μιλάει ο κ. Σαμαράς;
Είναι φανερό πώς τόσο η χθεσινή εμφάνιση του κ. Σαμαρά όσο και η ανακίνηση θέματος αλλαγής του εκλογικού νόμου δείχνουν πανικό και «μαύρα μαντάτα» στο δρόμο προς το Μάρτιο.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι,
να μη μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες,
θα τυπώσουμε δικο μας χαρτί.

Ανώνυμος είπε...

Άθλια συμμορία.
Τα ίδια έλεγαν και όταν ήταν ΓΑΠας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΣ ΓΑΜΑΣ....