Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Διασύρει το δικαστικό σώμα η ηγεσία της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων!

image


Με μία ανακοίνωση εκτός ορίων, η ηγεσία της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, ζητεί την παρέμβαση του… Προέδρου της Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη! Μιλάμε για πρωτοφανή διασυρμό του δικαστικού σώματος από τους «ηγέτες» του, που δείχνουν να αγνοούν το άρθρο 82 του Συντάγματος. Προτείνουν δηλαδή συνταγματική εκτροπή, οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες των θεσμών. Άγνοια ή δόλος;

 Δυστυχώς η ανακοίνωση αυτή όπως και οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις κατά την εκλογή της ηγεσίας που εξέδωσε την ανακοίνωση συνιστούν καταφανώς κατάφωρη παραβίαση πάγιων δημοκρατικών και πλειοψηφικών αρχών, όπως επίσης και κάθε έννοιας δικαστικής και συνδικαλιστικής δεοντολογίας, πρωτίστως, δε, παραβιάζουν και αλλοιώνουν κατάφωρα την εκφρασθείσα βούληση του Δικαστικού Σώματος. Να σημειωθεί δε ότι ο Αντεισαγγελέας Εφετών κ. Ευάγγελος Κασαλιάς και σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας τόσο για την ακολουθηθείσα εκλογική διαδικασία, όσο και για τη γενικότερη παραβίαση του εκλογικού αποτελέσματος αποχώρησε από τη διαδικασία διότι, επιπλέον των ανωτέρω, είναι η πρώτη φορά που δεν εδόθη θέση στο Προεδρείο στον εκπρόσωπο του Εισαγγελικού Κλάδου!

Η ανακοίνωση αυτή λοιπόν αποδεικνύει ότι η ηγεσία της ενώσεως δικαστών και εισαγγελέων, εκτός από δόλια, αγνοεί και την συνταγματική νομιμότητα. Σε καμμία περίπτωση δηλαδή δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού σώματος που με ήθος και τόλμη προστατεύουν Θεσμούς, Σύνταγμα και Κοινωνία.

Τι να περιμένεις όμως από δολοπλόκους που συναγελάζονται ακόμα και σήμερα με διεφθαρμένους, υπόδικους δικηγόρους, σε βίλες οφσορ και σε πολυτελή σκάφη πλησίον παραλιών της Μυκόνου. Αυτοί απλά δικαιώνουν τον Πολάκη.
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: