Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ο Αλαφούζος έχει μετατρέψει τον ΣΚΑΪ σε παραμάγαζο των Μητσοτάκηδων

Αλαφούζος και Μητσοτάκης
Αλαφούζος και Μητσοτάκης


Χέρι - χέρι Αλαφούζος και Μητσοτάκης βαδίζουν τον κατήφορο
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 17:56
Με τον πλέον εξόφθαλμο και προκλητικό για το σύνολο των τηλεθεατών τρόπο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, αλλά και ολόκληρο το συγκρότημα του Φαλήρου, στηρίζουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη
Και βέβαια, η στάση αυτή του ΣΚΑΪ, που πέραν της υπερπροβολής του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί στρατηγική σκληρότατων επιθέσεων σε βάρος της κυβέρνησης, έχει το τίμημά της. Τα νούμερα του τηλεοπτικού σταθμού - η ενημερωτική ζώνη για παράδειγμα - έχουν πάρει την κάτω βόλτα με τους συντελεστές του καναλιού να μην μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και το χρεοκοπημένο Mega Channel, το οποίο λειτουργεί, βρίσκεται πιο ψηλά, σε ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με το δελτίο ειδήσεων, από τον τηλεοπτικό σταθμό του Αλαφούζου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ημέρα που εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ., έχει παραχωρήσει περισσότερες από δέκα συνεντεύξεις στα Μέσα του Ομίλου Αλαφούζου, δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης. Οι συχνές παρουσίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο κανάλι του Φαλήρου, δημιουργούν εκ των πραγμάτων μια ταύτιση, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα δεν προσδίδει στο προφίλ του κ. Μητσοτάκη. Μέχρι και στην Εύα Αντωνοπούλου παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ, η οποία μάλιστα στα νούμερα πάτωσε. 
Την ίδια στιγμή πρόκληση συνιστούν οι στενές σχέσεις του Άρη Πορτοσάλτε με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η οικογενειακή σχέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Σίας Κοσιώνη, η οποία είναι η σύντροφος του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη. Εκτός αυτού, όμως, δεν περνούν απαρατήρητες και οι στενές σχέσεις του διευθυντή της "Καθημερινής" και στενού συνεργάτη του Αλαφούζου, Αλέξη Παπαχελά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν ποτέ έρθει στην εξουσία (κάτι που δεν φαίνεται προς το παρόν) σκέφτεται να προτείνει τον Αλέξη Παπαχελά για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά στοιχεία και δείγματα της σχέσης διαπλοκής που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Αλαφούζο, μίας σχέσης που οδηγεί και τους δύο στον κατήφορο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: