Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Γκρίνια στη ΝΔ για επιλογές Κυριάκου



Φαίνεται πως η μιντιακή αφήγηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τελειώνει και δίνει τη θέση της σε εσωκομματική γκρίνια. Το τελευταίο διάστημα, ο Πρόεδρος της ΝΔ, είναι αντικείμενο εσωκομματικών σχολίων, τα οποία δεν προέρχονται από την Καραμανλική πτέρυγα αλλά από τους νεοφιλελεύθερους συμμάχους του.



του Φέλιξ

Τα βασικότερα σχόλια αφορούν τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ακόμη και φίλοι του Μητσοτάκη του αποδίδουν πως επένδυσε επικίνδυνα στον λαικισμό και την επιπολαιότητα του Άδωνη, μόνο και μόνο γιατί του πρόσφερε εύκολη αντικυβερνητική ρητορεία.
Ωστόσο όπως παρατηρούν, ο Άδωνις δημιουργεί εσωκομματικό μηχανισμό, εξυπηρετώντας μάλιστα επιλογές του Σαμαρά και των ακροδεξιών που τον υποστηρίζουν. Δεν είναι μόνο η παραμονή του Άδωνι σε ένα από τα πιο σοβαρά πόστα του κόμματος, αλλά η φτωχή πολιτικά λειτουργία του που ενοχοποιεί συνεχώς το κόμμα για τις δικές του επιλογές.
Την επιλογή του Άδωνη δεν την αποδίδουν σε κακή πολιτική εκτίμηση του Μητσοτάκη αλλά σε αδυναμία του να καταλάβει πως η διεκδίκηση της εξουσίας δεν είναι ευθυγράμμιση με αντιπολίτευση του επιπέδου «Ομάδα Αλήθειας» στο διαδίκτυο.
Στον Μητσοτάκη αποδίδεται και ο λάθος χειρισμός στην υπόθεση των offshore. Όχι μόνο ανέβασε τον πήχη της αντιπαράθεσης σε ένα θέμα για το οποίο η ΝΔ είχε άλλη θέση, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από τη Βουλή, ενοχοποιώντας τον πολιτικό χώρο και τον εαυτό του.
Παλιά στελέχη της ΝΔ, θεωρούν πως ο Μητσοτάκης επενδύει, χωρίς να το πιστεύει, σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τύπου «κίνημα Παραιτηθείτε», δημιουργώντας στο κομματικό ακροατήριο προσμονές, οι οποίες ξέρει πως δεν έχουν αντίκρυσμα, αντί να οικοδομεί πολιτικό μέτωπο με θέσεις απέναντι στην κυβέρνηση.
Η προσπάθειά του να επενδύσει όπως ο Σαμαράς στην «παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ», θα εξοντώσει το κόμμα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπαρκτή πιθανότητα να κλείσει άμεσα τέτοια παρένθεση. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν ούτε ο ίδιος το θέλει.
Ένα ακόμη άτομο εκτός ΝΔ, δείχνουν ως υπεύθυνο για τις επιλογές του Κυριάκου. Τον δημοσκόπο Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος τονίζουν πως «του λέει ό,τι θέλει να ακούσει για να αισθάνεται πως έχει πολιτική υπόσταση ηγέτη. Οι ηγέτες όμως φαίνονται στο πώς λειτουργούν μέσα στο κόμμα και κυρίως πώς λειτουργούν το κόμμα».
Γνωστά στελέχη αποδίδουν στον Μητσοτάκη πως «λειτουργεί σα να έχει πάρει manual από τον Σαμαρά του οποίου την εφαρμογή φροντίζει ο Μουρούτης, ενώ κάθε προτεραιότητα πολιτική για μια φιλελεύθερη ΝΔ, έχει ανταλλαγεί με τον Άδωνη και την παρέα του».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: