Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Μετά το BREXIT , τελείωσε και το δήθεν επιχείρημα «Το Όχι που έγινε Ναι»

OXI-REFERENDUM-GREECE


Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός – ΤΟ ΧΩΝΙ


Βλέποντας το μίσος και την οργή που δείχνουν προς το Βρετανικό λαό ΕΕ, Γύπες των Αγορών και η Γερμανία καταλαβαίνουμε σε τι θέση ηταν η Ελλαδα που πρώτη τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στους Χρηματοσημμοριτες (όπως τους αποκαλεί ο Ζουραρις)
Οταν απειλεί την Βρετανία ακόμη και το ΝΑΤΟ (εδώ) σκεφθείτε απέναντι σε ποιο Γολιάθ έδωσαν μάχη οι Έλληνες με το ΟΧΙ και με τι συσχετισμούς , ή μάλλον χωρίς κανένα…συσχετισμό δυνάμεων.
Ηταν η Ελλαδα, απέναντι σε όλους, που ύψωσε ανάστημα τον Ιανουάριο του 2015, καθημαγμένη μετά απο 5χρονια καταστροφής, χωρίς Ευρωπαίους συμμάχους (πχ ο ΣαμαροΡαχοι ηταν ακόμη παντοδύναμος), με μαύρη τρύπα 80δις δώρο απο τον Παπαανδρεου, με δις μέτρων υπογεγραμμένα απο τον Σαμάρα για να υπονομεύσει την ίδια του την χώρα φεύγοντας, την διαπλοκή να εχει εν εξελίξει σχέδιο κόκκινης προβιές και το χειρότερο την «ελληνική» αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ να βάζει πλάτη στον Σόιμπλε.
Ακομη κι αυτή η πύρρειος νίκη του Σόιμπλε, με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει ελληνικός θρίαμβος, γιατί μπορεί να χάρηκαν συγκυριακά οι Γερμανοί και οι Γερμανοτςολιαδες το καλοκαίρι, αλλά ειχε μπει το νερό στ’αυλακι.
Αν είχαν καταφέρει να πετάξουν την Ελλαδα και έριχναν τον Τσίπρα και τον Καμμένο ή οι ίδιοι είχαν αφήσει τις θέσεις τους απο τα χαρακώματα, τίποτα απο απο αυτα δεν θα ειχε συμβεί. Η Ελλαδα θα ειχε επιστρέψει στον μεσαίωνα και θα γινόταν τρόπαιο στον τοίχο του Σόιμπλε για να αποτρέψει στο μέλλον τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να απαιτήσουν δικαιοσύνη.
Σημερα η Γαλλία καίγεται απο απεργίες, η Βρετανία ψηφισε έξοδο, οι Ποδεμος ανεβαίνουν, στην Πορτογαλια γίνονται ζημώσεις και ναι η Ευρώπη αλλάζει.
Κι αυτο ειναι έργο των Ελλήνων και πάλι.
Το θέμα δεν ειναι ποιος θα φύγει απο την Ευρώπη, αλλά ποιος θα γίνει Ελλαδα, γιατί αν κατι χαρακτηρίζει την Ευρώπη ειναι οι αξίες του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας που κληροδότησε η Ελλαδα στον κόσμο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: