Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

«Να προετοιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εμμονές και αγκυλώσεις»


Κωνσταντόπουλος: Το κόμμα να αντιμετωπίσει τα πράγματα με ιστορική ευθύνη

Να προετοιμαστεί με ιστορική ευθύνη και χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές για την επόμενη μέρα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

«Να μιλήσει ως ανερχόμενο κοινωνικό ρεύμα αναδιάρθρωσης της χώρας και να απευθυνθεί στο σύνολο των δυνάμεων, στο πολιτεικό κεφάλαιο της χώρας.Να κάνει την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος πρόταση έμπνευσης και κινητοποίησης των πολιτών» προσθέτει.

Σχολιάζοντας το «κείμενο των 58» ο Ν. Κωνσταντόπουλος κάνει λόγο για «τακτικισμούς αναδιανομής ρόλων και περιδίνησης προσώπων», αντιτείνοντας ριζοσπαστικές πολιτικές.

Για τη Χρυσή Αυγή επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση με κουτοπόνηρη αδράνεια και υστερόβουλη επιπολαιότητα, έβλεπε και άκουγε το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής και έκανε πως δεν άκουγε, κλείνοντας το μάτι και παίζοντας εκλογικομματικούς τακτικισμούς».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε επίσης εκλογές. «Είμαστε έρμαιο εκβιαστικών πρωτοβουλιών των δανειστών. Το πρόγραμμα των μνημονίων είναι καταστροφικό και δεν βγαίνει. Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη η διάσταση μεταξύ κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας και κυβερνητικού πολιτικού συστήματος. Οι εκλογές είναι η μόνη δημοκρατική λύση εξορθολογισμού αυτής της αναντιστοιχίας. Δεν είναι μέσο εκβιασμού είτε προς τους πολίτες είτε προς τους δανειστές, που πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα, που οφείλουν να την υπολογίζουν διαφορετικά απ' ότι έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αυτό να το καταλάβει και ο κ. Στουρνάρας, εγκαταλείποντας την κυνική αλαζονεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: