Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κινούνται υποβρυχίως!

Υποβρύχια
Υποβρύχια
“ Η επιθυμία για κάθαρση και διαφάνεια απαιτεί πράξεις και ουχί φανφαρολογίες και φληναφήματα! Οι υποβρύχιες διαδρομές μπορεί να αποβούν πολύ επικίνδυνες για όσους τις επιλέγουν! ”

Ο κύριος Κεδίκογλου, θα μπορούσε δικαιωματικά να υποστηρίξει ότι επιτελεί τον πλέον άχαρο κυβερνητικό ρόλο! Καλείται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να στηρίξει τα αστήρικτα, να κάνει το άσπρο μαύρο! Η τελευταία του δήλωση- σχετικά με την αμαρτωλή υπόθεση των υποβρυχίων- αναγκάζει και τον πιο καλόπιστο πολίτη να σαστίσει μπροστά στην άνεση με την οποία ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του απαρνιούνται παρελθούσες τοποθετήσεις και ανακαλούν πολιτικές μομφές και καταγγελίες!

Η δήλωση Κεδίκογλου έχει ως εξής: «η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική». Να υπενθυμίσουμε στον «ξεχασιάρη» κύριο Κεδίκογλου ότι τον Απρίλιο του 2012, ο τότε εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, καταφερόταν με βαρείς υπαινιγμούς εναντίον του κυρίου Βενιζέλου, ισχυριζόμενος ότι ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας ότι «Την ίδια στιγμή ως υπουργός Εθνικής Άμυνας (Βενιζέλος) υπέγραψε τη νέα σύμβαση για τα αμαρτωλά υποβρύχια, οπότε η στάση του ερμηνεύεται…» και ο κύριος Λεονταρίδης αναφέροντας ότι «το θέμα αποκτά αφετηρία ενός τεράστιου σκανδάλου».

Η πιο πρόσφατη δε κυβερνητική τοποθέτηση είναι η ξεκάθαρη μομφή Αβραμόπουλου, ο οποίος είπε «...Θα ήθελα να πω ότι αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι, κάποτε, υποβρυχίως δεν θα είχε προκύψει το πρόβλημα». Οι «κάποιοι» και το «κάποτε» ήταν τόσο ευδιάκριτοι που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος «σηκώνοντας το γάντι», απάντησε δημόσια με τη γνωστή του αλαζονεία και έπαρση. Ο κύριος Κεδίκογλου, αυτό που καταφέρνει με τις- αντιβαίνουσες την κοινή λογική- δηλώσεις του, είναι να έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα θορυβώδεις εξαγγελίες του κόμματός του περί κάθαρσης και διαφάνειας! Συνακόλουθα, ακυρώνει και εκθέτει ένα μεγάλο τμήμα της δεξιάς παράταξης το οποίο σαφέστατα θεωρεί σκανδαλώδεις τις πολιτικές κινήσεις Βενιζέλου.

Τέλος, επαληθεύει την πεποίθηση ενός τεράστιου τμήματος του ελληνικού λαού ότι ο κύριος Σαμαράς- πανικόβλητος εν όψει της αναπόφευκτης εκλογικής του συντριβής- προστατεύει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική του στήριξη. Σε κάθε περίπτωση, η στάση που θα τηρήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές (αναφορικά με την Πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ), θα θέσει τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους και της κρίσης του ελληνικού λαού! Η επιθυμία για κάθαρση και διαφάνεια απαιτεί πράξεις και ουχί φανφαρολογίες και φληναφήματα! Οι υποβρύχιες διαδρομές μπορεί να αποβούν πολύ επικίνδυνες για όσους τις επιλέγουν!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: