Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σχέδια για ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία σε… 100 δόσεις!

        
                     
Σχέδια για ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία σε… 100 δόσεις!   
Η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία είναι τώρα στις 12 δόσεις. Είναι φανερό τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Αμέσως μετά τις εκλογές κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως η κυβέρνηση μελετά ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα που θα φτάνει τις 48 δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει συζήτηση για να προωθηθεί ρύθμιση που θα φτάνει, υπό προϋποθέσεις, τις 100 δόσεις, όσες δηλαδή και για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως 30/7 ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης καθώς και δικαίωμα καταβολής όλων των οφειλών με ρύθμιση 100 δόσεων.
Πέρα από τα βεβαιωμένα χρέη των προηγούμενων ετών καθώς και το χαράτσι στην ΔΕΗ ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων , θα προκύψει πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα καθώς και για τα αγροτεμάχια.
Οι μνημονιακοί νόμοι 4172-4174/2013 και 4254/2014 που εφαρμόζονται σε συνδυασμό με το υπάρχον αναχρονιστικό φορολογικό καθεστώς ασυδοσίας και πολυνομίας καθώς και την στάση των τραπεζών  το μόνο που θα καταφέρουν μετά  είναι να διαλύουν οποία εστία επιχειρηματικότητας - οικογένειας - προσωπικής αξιοπρέπειας και ρεαλισμού στην χώρα.
Είναι επιτακτική ανάγκη οι δόσεις όλων των χρεών να γίνουν έως 100 επαναφορά του Διοικητικού συμβιβασμού και άμεση απονομή Δικαιοσύνης, στα υπέρογκα εξωφρενικά αυτοτελή πρόστιμα, που επιβάλλουν οι υπάλληλοι που πιέζονται να μην εφαρμόζουν τις συνταγματικές επιταγές για παραγραφή και προσδιορίζουν φόρους για εικοσαετία πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: