Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

«Άνοιγμα» Τσίπρα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιμνημονιακούς


«Άνοιγμα» Τσίπρα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιμνημονιακούς


-Ενωτικό κάλεσμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος -Ζήτησε ξανά εθνικές εκλογές
«Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς, αλλά και όλοι μαζί, είμαστε αποφασισμένοι, να πάρουμε μέτρα, να ξεπεράσουμε αδυναμίες, να κινηθούμε για να πετύχουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα.
«Δεν θα υποχωρήσουμε» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους Οικολόγους Πράσινους και «σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο, και στρέφονται προς την αριστερά».
Απευθύνοντας την πρόσκληση στο ΚΚΕ ανέφερε ότι «γνωρίζουμε τις διαφορές μας. Δεν ζητάμε από κανέναν να απαρνηθεί τις θέσεις και τις αρχές του. Πιστεύουμε όμως ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την νοοτροπία που συντηρεί και αναπαράγει εμφύλιες αντιπαραθέσεις».
«Καλούμε το ΚΚΕ με τις δικές του αρχές και τις δικές του θέσεις να συμβάλλει στην συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος αριστερής διεξόδου» είπε.
Αναφορικά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι «αυτά που μας συνδέουν στα κινήματα, στην υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, στην ανάγκη να σταματήσουμε την κοινωνική κατεδάφιση, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».
«Απευθυνόμαστε στους Οικολόγους Πράσινους: Αυτά μας συνδέουν τόσο στα περιβαλλοντικά, όσο και στα κοινωνικά θέματα, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ο δρόμος της ενότητας δεν αθροίζει δυνάμεις, τις πολλαπλασιάζει», είπε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να οδηγήσει τη χώρα με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο σε εκλογές, πριν τη διαπραγμάτευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «Αριστερός»
Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες, ριζοσπαστικός στις θέσεις ηγεμονικός και πλειοψηφικός στις συμμαχίες», ενώ διαβεβαίωσε: «Συμβιβασμούς, που διατηρούν το σημερινό, φθαρμένο statusquo, συμβιβασμούς, που διαιωνίζουν την τραγωδία των πολλών εν ονόματι της εξουσίας και τους πλούτου των λίγων, ας μην περιμένουν από μας».
Διαπραγμάτευση χρέους
Απαντώντας στα περί συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης του χρέους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν δικαιούται μια κυβέρνηση μειοψηφίας να διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «η μόνη υπηρεσία που μπορείτε, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, να προσφέρετε στο τόπο, είναι να αφήσετε τον λαό να αποφασίσει ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί».
Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «να σταματήσουν να παίζουν με τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, να σταματήσουν να σχεδιάζουν νέα Ιουλιανά και νέες εκτροπές» και «να οδηγήσουν τη χώρα με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο σε εκλογές, πριν τη διαπραγμάτευση, για να αποφασίσει ο λαός ποιος είναι αυτός και με ποιο σχέδιο, που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο».
Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι έτσι ... θα ξεταβανιάσουμε από το 26% με Τρεμόπουλο και Κωσταντίνου .... τρέμε Βενιζέλο Σαμαρά .... έρχεται ο αντιμνημονιακός και γεμάτος οικολογικές ευαισθησίες Τρεμόπουλος ..... οι πατριωτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τρέμουν από συγκίνηση .... στον αντιμνημονιακό και πατριωτικό αγώνα κανείς δεν περισσεύει .....

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν μπορούμε να πείσουμε τον γέρο και την γριά που ψηφίζουν Σαμαρά ..... ας πείσουμε τουλάχιστον τα βλήματα και τους αμοιβόμενους από πρεσβείες .... που κόβουν τις φλέβες τους .... για οικολογικές και πάρα πολύ αριστερές ιδέες ....

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πιάνουν ο Τρεμόπουλος με τον Κωσταντίνου μαζί ???? Πόσα δίποδα τους ψηφίζουν ?????

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασά,
εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να αρθρωσει ενα στιβαρό ενωτικό λόγο, θα μαζεψει και τους υπολοιπους;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήλπιζε ουτε περιμενε αυτή την εξέληξη γι αυτο και βρεθηκε με ακαταληλα στελέχη μπροστά στη προκληση την εξουσίας!
Τωρα ειναι αργά, δεν υπάρχει χρόνος για ξεκαθαρισμα αλλά κυριως ιδεολογική προετοιμασία, ποιον να προετοιμασεις και να πεισεις, που καθένας εκει μεσα,
ειναι και καμια,
"προσωπικότητα".

Ανώνυμος είπε...

Θα κοψει ποτε ο Τσιπρας τις παπαριες για αριστερη κυβερνηση και να πει επιτελους πατριωτικη?Εχει παρει χαμπαρι οτι το αριστερος/δεξιος μας τελειωσε?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΧΑΡΡΥ

Ανώνυμος είπε...

To είπαμε και θα το ξαναπούμε,το ταβάνιασμα του 26% είναι αποτέλεσμα σκληρής κωλοτούμπας ΣΤΑΘΑΚΗΔΩΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΩΝ που εδώ και δύο χρόνια λένε και ξελένε βάζοντας τον ΓΛΕΖΟ μπροστά να μπαλώνει ενώ ξεχειλώνει, είναι η επιλογή ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗ μέσα σε ένα αδελφάτο υποψηφίων με τον ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ να φιγουράρει ως άντρας, είναι η περιφέρεια ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ που τη χάρισε ο Συριζα στον ΤΑΤΟΥΛΗ και στον ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ. Τώρα επειδή αυτά τα δύο χρόνια φόβισαν με τα γελοία καμώματα τους τους ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ .... ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ....

Ανώνυμος είπε...

ΘEMATAPA: ΔEN TOYΣ EXOYME ANAΓKH, O ΛAOΣ ΔEN TOYΣ EXEI ANAΓKH AYTOYΣ !!!
{Τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες, που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του μνημονίου. Δεν ζητάμε πιστοποιητικό ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας από κανέναν.
Δεν κρατάμε πολιτικό μητρώο για το παρελθόν. Δεν θα τους αφήσουμε όμως, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε, βορά στους μηχανισμούς των μνημονιακών μηχανισμών. Ζητάμε και επιδιώκουμε μαζί τους ειλικρινή και καθαρή συνεννόηση στη βάση των θέσεων και της πολιτικής αξιοπιστίας»,} !!!! ΔEN KATAΛABA !! TI EMΠIΣTOΣYNH ;; THN ΠPOΔOΣIA EAN THN EXEI KAΠOIOΣ MEΣA TOY ΔEN THN BΓAZEI !! AYTOI OΛOI ΣYNEIΔHTA TA "EKANAN" !! EINAI MIKPOΔEKANIKIA TOY ΣAΠIOY ΣYΣTHMATOΣ !! ΔEN TOYΣ EXOYME ANAΓKH, O ΛAOΣ ΔEN TOYΣ EXEI ANAΓKH !! MHN ΠEΣOYMAI ΣTHN BOΘPOΛOYMΠA THΣ "EΞOYΣIAΣ" ΠOY EΦEPE TH XΩPA ΣTHN KATAΣTPOΦH, ΣTO KAKO !!! ΔEN MAΣ ΠEPNEI/ΠAIPNEI ΓIA ΛAΘOI !! ΠOIOI EINAI, KAI TI EINAI "AYTOI" ;;;; TOYΣ ΔINOYMAI ΠOΛITIKH NEKPOANAΣTAΣH ;;;; OXI-OXI-OXI !!! TEΛEIΩΣAN OI .... EΛΛHNEΣ ΠATPIΩTEΣ APIΣTEPOI ;;;; AΛEΞH ! MHN KANEIΣ ΛAΘOΣ KINHΣEIΣ !!!! -----ΔEN TOYΣ EXOYME ANAΓKH, O ΛAOΣ ΔEN TOYΣ EXEI ANAΓKH AYTOYΣ !!! -------- ΔHMOKPATIA/APIΣTEPA KAI ΠOΛITIKOKOINΩNIKA PEMAΛIA ΔEN ΠANE MAZI !!! ..... AKOYΣON .....

Ανώνυμος είπε...

Aπό τις ευρωεκλογές και μετά έχει ανοίξει, στο ΣΥΡΙΖΑ και στα πέριξ, ένα μεγάλο μπίρι – μπίρι για το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να πέσει μία ώρα νωρίτερα αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται σε εθνικές εκλογές και να περάσουμε στην επόμενη… πίστα, αυτή της δοκιμασίας μία καλής/αριστερής διακυβέρνησης. Σε αυτό το μπίρι – μπίρι, ενώ ο κόσμος υποφέρει και πεινάει, λογάδες και γραμματικοί επιμένουν να παριστάνουν τους στρατηγούς δίχως στρατό και να παρουσιάζουν διάφορα σχέδια για το πού πρέπει να πάνε τα πράγματα και κυρίως για το ποια μπορεί να είναι, στη συνέχεια, η σχέση της Αριστεράς με το Κέντρο, το οποίο, για... λόγους ανεξήγητους, το αναφέρουν ως «Κεντροαριστερά».
Ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα ο πολιτικός χώρος του Κέντρου υπάρχει από κάθε άποψη σε και κάθε μορφή, κυρίως, ως ένας χώρος συμβιβασμού με «αυτό που μπορεί να γίνει και στην τελική με αυτό που γίνεται». Η σχέση της Αριστεράς με το Κέντρο δεν είναι μία νέα ιστορία, άλλωστε ακόμα και στα δήθεν «πέτρινα» χρόνια της Αριστεράς άνθρωποι του Κέντρου παρίσταναν, είναι αλήθεια με μεγάλη επιτυχία, τους αριστερούς. Και αυτό συμβαίνει και τώρα.