Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗ ΓΛΥΚΑ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Τρόμο προκαλούν οι πρώτες φορολογικές εκκαθαρίσεις

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως οι 1.800.000 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμα κάνει τη φορολογική τους δήλωση είναι κι εκείνοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τα περισσότερα. Την ίδια ώρα, ο μέσος φόρος στο σχεδόν 41% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων διαμορφώνεται στα 1.203 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 170 ευρώ μέσα μόλις σε δύο εβδομάδες.
Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, της αδικίας πως δεν γλιτώνουν ούτε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς οι αλλαγές στη κλίμακα, που έγινε λιγότερο προοδευτική άρα και...
πιο επιβαρυντική, όπως και η κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών, που καλύπτεται από το νέο επίδομα παιδιών μόνο για συγκεκριμένο ύψος εισοδημάτων, έφεραν πρόσθετα βάρη. Επιβαρύνσεις προκύπτουν και για υπόχρεους δίχως παιδιά και εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ, με ένα παιδί και εισόδημα πάνω από 23.000 ευρώ, με δύο παιδιά και εισόδημα πάνω από 22.000 ευρώ, με τρία παιδιά και εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ, με τέσσερα παιδιά και εισόδημα πάνω από 16.000 ευρώ.

Επιβαρυντικώς λειτουργεί και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ανεξαρτήτως του ύψους εισοδήματος. Ακόμα και η μείωση του φόρου κατά 10% από ιατρικές δαπάνες ισχύει μόνο εάν αυτές δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία/ ασφαλιστικές εταιρίες και μόνο αν υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματος, με όριο μείωσης φόρου τις 3.000 ευρώ.

Τα χειρότερα αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς η ειδική κλίμακα τοποθετεί στην ίδια μοίρα τους συνεπείς επιτηδευματίες με εκείνους που φοροδιαφεύγουν συστηματικά επί έτη. Από φέτος φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 26% και με 33% για πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς την πρόβλεψη της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για τους μισθωτούς. Για παράδειγμα, επιτηδευματίας με καθαρό εισόδημα 15.000 ευρώ, ο οποίος πέρυσι επιβαρύνθηκε με 1.922 ευρώ, φέτος επιβαρύνεται με 6.045 ευρώ.

Από το koutipandoras

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω πω .... πήρε και τον πούλο η εθνική ..... και μείναμε με τις φορολογικές δηλώσεις στο χέρι .... μη στενοχωριέστε όμως γραικύλοι υπάρχουν και τα ναρκωτικά του κυπέλλου ... του πρωταθλήματος ... των συνδρομητικών καναλιών ... το πάμε στοίχημα κρετίνοι ....

Ανώνυμος είπε...


Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014
Φάτε εθνική ομοψυχία! Τόσα χρόνια γι' αυτό σας εκπαιδεύαμε ζώα!

Είσαι εργαζόμενος σε μια εταιρία. Η εταιρία σου φέρεται σαν σκουπίδι. Ο πρόεδρός της, οι μέτοχοί της και το διοικητικό συμβούλιο σου κόβουν τον μισθό, σου προεκτείνουν το ωράριο, υποβαθμίζουν συνεχώς τις συνθήκες εργασίας σου, βάζουν μπράβους να σε χτυπήσουν για να μην τολμήσεις να παραπονεθείς. Κάθε φορά που περνάν από μπροστά σου σε φτύνουν και γελάνε μαζί σου. Φτιάχνουν τις πολυτελείς ζωές τους πάνω στην εξαθλίωση σου. Τους μισείς και σε μισούνε.

Έρχεται μια πρόσκληση στην εταιρία. Διοργανώνεται ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με ανταγωνίστριες εταιρίες. Τα ξεχνάμε...
όλα αδέρφια για όσο θα διαρκέσει το τουρνουά. Πρόεδρος, αντιπρόεδροι, μέτοχοι, διευθυντές και υπάλληλοι αγκαλιασμένοι πάμε να δοξάσουμε την εταιρία μας. Αφήνουμε τα πάντα στην άκρη για όσο κρατάει το τουρνουά. Κανένα μίσος. Εταιρική ομοψυχία συνέταιροι. Όλοι μια γροθιά. Για το καλό της εταιρικής μας συνοχής. Θα πιούμε μπύρες μαζί, θα χορέψουμε μαζί και θα πανηγυρίσουμε έξαλλα μαζί. Αυτά που μας ενώνουν (εταιρικό πρωτάθλημα) είναι περισσότερα από αυτά μας χωρίζουν (εταιρική δικαιοσύνη).

ΥΓ. Όποιος θεωρεί ότι άλλο το Έθνος και άλλο η εταιρία... πρόβλημά του. Όποιος θεωρεί ότι άλλο η Εθνική Ομοψυχία και άλλο η Εταιρική Ομοψυχία επίσης πρόβλημά του.

Ανώνυμος είπε...

Δόξα το Θεό δεν είμαι ο μοναδικός που στα @@ μου αν έχασε η κέρδισε η Εθνική....

Ανώνυμος είπε...

"ΥΓ. Όποιος θεωρεί ότι άλλο το Έθνος και άλλο η εταιρία... πρόβλημά του. Όποιος θεωρεί ότι άλλο η Εθνική Ομοψυχία και άλλο η Εταιρική Ομοψυχία επίσης πρόβλημά του. "

Αυτό που λέω κι εγώ αλλά, ισχύει πολύ πριν γεννηθώ, τα πάντα είναι πολιτική. Από μία καλημέρα στο δρόμο μέχρι τις μπουνιές μέσα στα γήπεδα.

Στενοχωριέμαι που χάνει ο λαός μου (και όλοι οι λαοί της γής) απο τη μειοψηφία (ελίτ).

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε μην πω καμια βαριά κουβεντα για τους προδότες.... μου ζητάν για 7.500 ευρώ εισόδημα θέλουν φόρο 1850??? Που να τα βρω να τους τα δωσω??? όλοι όσοι εχουν πάρει αυτα τα μέτρα να μην τους ξανασηκωθεί....

Ανώνυμος είπε...

έτσι, ασάλιωτα!

Ανώνυμος είπε...

EINAI KATI XEIPΩTEPO AΠO "NEA BAPKIZA" H ΣYNEPΓAΣIA ME TO ... ΠA.ΣO.K !! ΘA EINAI H OΛIKH KAI TEΛIKH KATAΣTPOΦH THΣ APIΣTEPAΣ KAI THΣ XΩPAΣ !!! EINA AΔIANOHTO !!!