Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Δεν χάνει μόνο στο Μουντιάλ η Ελλάδα – Ο Σαμαράς έβαλε αυτογκολ»

      «Δεν χάνει μόνο στο Μουντιάλ η Ελλάδα – Ο Σαμαράς έβαλε αυτογκολ»

Αυτογκόλ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό τη κυβέρνησης η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, που τονίζει τις ενδοκυβερνητικές κόντρες όπως αυτή Μητσοτάκη – Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα.
«Μια εβδομάδα στην εξουσία: η κυβέρνηση στην Αθήνα κλυδωνίζεται» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας. «Δεν ήταν μόνο η Εθνική Ελλάδας που στο πρώτο της παιχνίδι το Σάββατο δεν τα κατάφερε. Και στο εσωτερικό κάθε άλλο παρά καλά πηγαίνουν τα πράγματα. Στο Μπέλο Οριζόντε ο Αρμάρο, ο Γκουτιέρεζ και ο Ροντρίγκεζ έβαλαν τα γκολ (της Κολομβίας) και νίκησαν την Ελλάδα. Στην Αθήνα, αντιθέτως, η ομάδα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βάζει αυτογκόλ. Μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Σαμαράς προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης –μια αντίδραση στην ήττα των ευρωεκλογών.

Από το ανανεωμένο προσωπικό, ο πρωθυπουργός περίμενε μια νέα ώθηση. Όμως η επανεκκίνηση αποδείχθηκε μια κακή αρχή. Στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν ξεσπάσει σοβαρές διαμάχες σχετικά με την κατάργηση θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται και πάλι η τρόικα στην Αθήνα. Η κυβέρνηση έχει μείνει πίσω με την υλοποίηση πολλών μεταρρυθμίσεων. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άσκησε κριτική το ΔΝΤ στην αυξανόμενη «κούραση για μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα. Εάν η Αθήνα «πάρει πίσω» τώρα τα συμπεφωνημένα περί κατάργησης των θέσεων εργασίας στο δημόσιο, απειλούνται σοβαρές διαμάχες με τους δανειστές».
«Η Ελλάδα στην πύλη της κολάσεως»

Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt για το άρθρο της. Η εφημερίδα γράφει: «Τεράστιες τρύπες στον προϋπολογισμό, μυστικές μεταφορές χρημάτων, η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης βρέθηκε πολλές φορές στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ένα βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος ρίχνει φως σε πολλές άγνωστες λεπτομέρειες.

Για την ελληνική Κεντρική Τράπεζα η κρίση είχε διαγνωσθεί νωρίς, λέει ο Προβόπουλος. Ο ίδιος, το καλοκαίρι του 2009, όταν το έλλειμμα στον δημόσιο προϋπολογισμό άρχισε να εκτινάσσεται, ισχυρίζεται πως προειδοποίησε τους πολιτικούς και ζήτησε αλλαγή πορείας. Αλλά τόσο η συντηρητική κυβέρνηση Καραμανλή όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Παπανδρέου δεν πήραν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις τους».

«Η Miss κρίση»


«Ελληνίδα φοιτήτρια Φυσικής Αγωγής ως Miss κρίση: "Η καλύτερη περίοδος της ζωής μου"» είναι ο τίτλος του εκτενέστατου ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel.

Το ρεπορτάζ παρουσιάζει την πορεία της Αναστασίας Κατμερτζή, «η οποία κάνει τουρνέ με λαϊκά τραγούδια σε όλη τη χώρα και ελπίζει στη μεγάλη επιτυχία». Το περιοδικό επισημαίνει πως «η Αναστασία κάνει καριέρα σαν τραγουδίστρια και society girl, και θα μπορούσε να πει κανείς πως επωφελείται πολύ από τη νοσταλγία η οποία εδώ και χρόνια διακατέχει την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: