Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση ΠΑ.ΜΑΚ.: Μπροστά με 4,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ

Κάλπη
Κάλπη
Τι δείχνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σταθερό και μεγάλο είναι το προβάδισμα που καταγράφεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άλλη μια δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αυτή την φορά, η οποία διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 25%. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, το Ποτάμι 5%, το ΠΑΣΟΚ 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό για όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει, το οποίο ανέρχεται στο 15%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6%.

Στην έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από 28 – 30 Δεκεμβρίου, οι πολίτες απαντούν ότι ως ως καλύτερη εξέλιξη για την χώρα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία με ποσοστό 14% και κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 15,5%. Από την άλλη μεριά, νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία επιθυμεί το 7,5%, ενώ κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ απαντά το 14%. Το 29% απαντά μια οικουμενική κυβέρνηση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 52,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι η οικονομική κατάσταση των πολιτών θα είναι χειρότερη την επόμενη χρονιά, ενώ το 15,5% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη. 19% απαντά ότι η οικονομική κατάσταση θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: