Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η Βούλτεψη, ο Άδωνις, ο Ψαριανός, ο Λυκούδης και πάει λέγοντας…



 
Πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάνω απ’ όλα να μη γίνουν εκλογές – ποτέ αν είναι δυνατόν- για να μην αισθανθούν άβολα οι αγορές. Κι αν  οι αγορές αισθανθούν άβολα, τότε θα αντιδράσουν επιθετικά. Κι αν μας επιτεθούν τότε θα καταστραφούμε…
Κάπως έτσι συνοψίζεται ο πολιτικός λόγος που εκφέρουν με ένταση το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά (και άλλα) στελέχη μεταξύ των οποίων  η...
Βούλτεψη, ο Άδωνις, ο Ψαριανός, ο Λυκούδης και πάει λέγοντας…
Κάπως έτσι παγιώνεται μέρα τη μέρα η λογική της υποτέλειας στο «αόρατο χέρι της αγοράς» το οποίο τελικά δεν είναι και τόσο αόρατο καθώς το αισθανόμαστε να μαζεύει όχι μόνο τα ρέστα από τις τσέπες μας αλλά και κάθε τι Δημόσιο που αξίζει.
Κάπως έτσι, τελικά, οικοδομείται η πολιτική αντιπαράθεση στην ελληνική αποικία χρέους: από τη μία όσοι αποδέχονται τη διακυβέρνηση από το αόρατο χέρι της αγοράς και από την άλλοι όσοι επιθυμούν, αναζητούν και επιδιώκουν τρόπους που θα βγάλουν τη χώρα απ΄ αυτή τη μέγγενη.
Για να μη θυμώσουν οι αγορές λοιπόν, εκλεκτά πολιτικά στελέχη όπως η Βούλτεψη, ο Άδωνις, ο Ψαριανός, ο Λυκούδης και πάει λέγοντας…δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μη γίνουν εκλογές  και καταστραφούμε.
Ευτυχώς λοιπόν, που υπάρχουν εκλεκτά πολιτικά στελέχη όπως η Βούλτεψη, ο Άδωνις, ο Ψαριανός, ο Λυκούδης και πάει λέγοντας…που μάχονται για να διασφαλιστούν τα μεγάλα κέρδη που πέτυχε για λογαριασμό του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου. Μέγιστα επιτεύγματα που όλοι μας αναγνωρίζουμε:
  • Η ανεργία στο  27%
  • Ανεργία νέων στο 51%
  • Χρέος  180% επί του ΑΕΠ
Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν αυτοί που θα κάνουν τα πάντα για να συνεχίσει το εθνοσωτήριο έργο η κυβέρνηση: 
  • Επιβάλλοντας νέα μέτρα 1+1 δισεκατομμυρίων για το 2015
  • Υπογράφοντας νέο μνημόνιο για να εξασφαλίσει νέα δανεικά (προληπτική γραμμή πίστωσης)
  • Μειώνοντας κι άλλο τις συντάξεις
  • Πριονίζοντας κι άλλο τα εργασιακά δικαιώματα
  • Ξεπουλώντας τζάμπα ότι απέμεινε
  • Κόβοντας κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες (υγεία/ παιδεία)...
  …Για να μη θυμώσουν οι αγορές και καταστραφούμε!!!
Δημήτρης Μηλάκας από το Ποντίκι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΜΠΙΡ ΑΛΑΧ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ.
ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΚΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΘΛΙΒΕΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΔΗΜΑ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΜΠΙΡ ΑΛΑΧ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ.
ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΚΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΘΛΙΒΕΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ.