Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Καλώς τους και ας άργησαν/ Κινδυνολογούν και οι Βιομήχανοι

sev


Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης που αποτελεί «τη μόνη διέξοδο σήμερα» και τη συμφωνία των κομμάτων σε τέσσερις άξονες εθνικής στρατηγικής για την οικονομία, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε αποψινή ανακοίνωση-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις.

Ο ΣΕΒ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να κυλήσουμε σε νέο κύκλο ύφεσης, ο οποίος «είναι ορατός

και μεγάλος, όπως ορατή είναι και η προοπτική διατηρήσιμης ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια θυσιών». Ωστόσο, προσθέτει, το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργείται από την πολιτική όξυνση, «παγώνει» την πραγματική οικονομία, θέτει εκ νέου τις επιχειρήσεις και τους πολίτες όμηρους της περιορισμένης ρευστότητας και υπονομεύει τα δημόσια έσοδα. Ένα τέτοιο επικίνδυνο πισωγύρισμα, σημειώνει, πλήττει όλους μας και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους.
Τα σημεία στα οποία ο ΣΕΒ ζητά εθνική συνεννόηση, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις ότι επιχειρήσεις και πολίτες θα δραστηριοποιηθούν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον κατά το 2015, είναι:
1) Εθνική επιτροπή υψηλών προδιαγραφών για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους.
2) Συμφωνία των κομμάτων για συνταγματική αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή.
3) Δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
4) Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών (ρευστότητα Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επενδυτικό πρόγραμμα ΕΕ) για την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Διανύουμε εποχές μεγάλων αναταράξεων. Η ευρωπαϊκή οικογένεια παρέχει εγγυήσεις γεωπολιτικές και αναπτυξιακές σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Η ευημερία μας εξαρτάται από την ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, που μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει. Άλλωστε, η διαπραγμάτευση για ένα καλύτερο μέλλον προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. Και η ισχυρή οικονομία χτίζεται μόνο με σχέδιο, πνεύμα συνεννόησης, ρεαλισμό και σκληρή δουλειά» καταλήγει ο Σύνδεσμος.
onpolitika

Σχετικά με τις διαφημίσεις

4 σχόλια:

nagels19 είπε...

Αγαπητε Χαρυ,
Οι βιομηχανοι δεν κινδυνολογουν.
Εδω και πολυ καιρο, λενε αληθειες.
Δεν συντασσονται με την δεξια (τουλαχιστον στις ανακοινωσεις τους).
Το κρατος της ρεμουλας ΠΑΣΟΚ / ΝΔ, δεν ευνοει την παραγωγικη αναπτυξη.
Βεβαια δεν ειναι κομμουνιστες.
Βεβαια ξεχνουν την υπαρξη της εργατικης ταξης, που υφισταται τα αποτελεσματα της πολιτικης, μεριδας της αρχουσας ταξης και των εκπροσωπων της.
Η χωρα ομως εχει αναγκη την υγιη επιχειρηματικη ταξη.
Χρειαζεται ομως να διασφαλιστει (και συνταγματικα) ο κοινωνικος ελεγχος στο πλαισιο του 'επιχειρειν'.
να σταματησει να κανει ο καθενας ο,τι θελει (πχ φοροφιαφυγη...)
ευχαριστω,

Ανώνυμος είπε...

"...Η ευρωπαϊκή οικογένεια παρέχει εγγυήσεις γεωπολιτικές και αναπτυξιακές σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας....."
και συμπληρώνω: με το να μετατραπούν όλοι οι εργαζόμενοι σε κινέζους (που πάρα πολύ μας βολεύει εμάς τους Βιομηχάνους.)

Ανώνυμος είπε...

Αν αφαιρέσουμε την επικεφαλίδα διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση θα έλεγε ότι είναι ανακοίνωση της κυβέρνησης, της συμπαθητικής κυρίας Βούλτεψη.
Πιστεύει και ο ΣΕΒ και συμφωνεί με την άποψη της κυβέρνησης ότι το χρέος των 318 δις ευρώ είναι βιώσιμο;
Η ρευστότητα λέει θα παγώσει.Λές και σήμερα οι τράπεζες χορηγούν δάνεια προς τους επιχειρηματίες και στους πολίτες.Στίς τράπεζες δόθηκαν 240 δις από τις ανακεφαλοποιήσεις τις οποίες θα πληρώσει ο λαός.Πόσα από αυτά πήγαν για ένίσχυση των μικρομεσαίων;
<< Ορατή λέειείναι και η προοπτική διατηρήσιμης ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια θυσιών».
Πού την βλέπει την ανάπτυξη ο ΣΕΒ;
Στην ανεργία πού παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη;
Στην φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό;
Εκτός αν θεωρεί ανάπτυξη τις ιδιωτικοποιήσεις πού θέλει να κάνει η κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ.
Να δώσει λέει έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία.Είδαμε και τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους πώς λειτούργησαν τόσα χρόνια.Εργολάβοι με κρατικές δουλειές.
Στην οκταετία του Σημίτη είχαμε ανάπτυξη κάθε χρόνο με τους Βιομήχανους να κερδίζουν δισεκατομμύρια.Πόσα από αυτά επένδυσαν για δημιουργία νέων θέσεων ανεργίας; Καμμία.Κάθε χρόνο η ανεργία αυξανόταν.Πού επένδυαν τά κέρδη τους; Μάλλον στις Ελβετικές τράπεζες.Γιά πάρτυ τους εξέδωσαν την ανακοίνωση γιατί αυτούς μόνον συμφέρει η διατήρηση αυτής της κατάστασης.Εργασία χωρίς δικαιώματα,αδειες ,οικογενειακά επιδόματα,΄συνδικαλιστικά δικαιώματα,ελαστική εργασία.

Ανώνυμος είπε...

Η "ευρωπαϊκή οικογένεια" είναι μητέρα και πατέρας για τα αφεντικά και μπόγιας για τους εργάτες.
Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα ανταγωνίζονται τα τελευταία χρονιά, ποιος θα περάσει τους πιο αντεργατικούς νόμους προς όφελος της περίφημης ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της αυξημένης κερδοφορίας του Ευρωπαίου κεφαλαιοκράτη.
Η Κίνα που ονειρεύεστε αγαπητέ κύριε βιομήχανε στον νότο της Ευρώπης, με την χαμηλόμισθη και ανασφάλιστη εργασία απλά δεν θα συμβεί.
Όχι τουλάχιστον όσο οι εργάτες διαθέτουν την ελάχιστη ταξική συνείδηση.
Καλά Χριστούγεννα