Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τί έγινε σε μία εβδομάδα που δεν έγινε πέντε χρόνια (ένας πρώτος απολογισμός)

|
Η νέα κυβέρνηση συμπληρώνει την πρώτη εβδομάδα της. Μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία για έναν πρώτο πρόχειρο απολογισμό, σε σχέση μάλιστα με όσα λέγονταν στην προεκλογική περίοδο:

1. Η νέα κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα σε συνθήκες ομαλότητας. Διαψεύστηκε δηλαδή πλήρως το όργιο καταστροφολογίας στο οποίο επιδόθηκε η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ποτέ στο παρελθόν τόσο κολοσσιαία ψέματα δεν διαψεύστηκαν...
σε τόσο σύντομο διάστημα.
2. Η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ξεκίνησε. Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης ακούγεται στην Ευρώπη η φωνή της Ελλάδας. Με αυτοπεποίθηση και νηφαλιότητα διατυπώνουμε τις απόψεις μας, διεκδικώντας ασφαλή και δίκαιη έξοδο από την κρίση. Παρά τα όσα «προέβλεπαν» οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη, αλλά ήδη δέχτηκε τις πρώτες επισκέψεις σημαινόντων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Οικονομικών επισκέπτονται ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για επαφές στο ανώτατο επίπεδο. Η διαπραγμάτευση δεν διήρκησε μόλις δέκα λεπτά όπως «προέβλεπαν» και πάλι οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις πιο «σκληρές» δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων (που είναι αναμενόμενες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης) δεν γίνεται ούτε καν νύξη για το περίφημο grexit.
3. Με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας βγήκε εκτός ατζέντας το διαβόητο mail Χαρδούβελη-Σαμαρα που προέβλεπε νέα οικονομική αφαίμαξη για τους πιο φτωχούς. Αν το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν διαφορετικό, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για την έξοδο από τη λιτότητα, αλλά για το βάθεμά της. Αντί να συζητάμε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και διαγραφή του χρέους, θα συζητούσαμε για περικοπές συντάξεων και νέες απολύσεις.
4. Ξεκίνησε επίσης η αποκατάσταση της ισότιμης σχέσης της χώρας στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες η Ελλάδα είχε ιδιαίτερη συμβολή στη συνθετική απόφαση για τη Ρωσία. Η ελληνική συμβολή αναγνωρίστηκε και από την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι η οποία δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα θετική στάση της Ελλάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση»
5. Από την πρώτη στιγμή η νέα κυβέρνηση εξέπεμψε ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος. Ανταποκρινόμενη στο ώριμο αίτημα της κοινωνίας, απέδειξε ότι μπορούμε να αποφύγουμε την αλαζονική συμπεριφορά, τους στόλους των πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς και τις στρατιές συμβούλων και αστυνομικών-φρουρών. Στις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων οι νέοι Υπουργοί έδειξαν ότι δεν έρχονται με ρεβανσιστική λογική. Αντιθέτως, ο κ. Σαμαράς τραυμάτισε τον πολιτικό πολιτισμό απουσιάζοντας από την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στο νέο Πρωθυπουργό.
6. Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με όσα έλεγε τα τελευταία χρόνια. Γίνεται πλέον σαφές ότι παρήλθε η εποχή που άλλα λέγονταν προεκλογικά και άλλα γίνονταν μετεκλογικά.
Μετά και την ομιλία Σαμαρά, το μείζον ερώτημα αφορά στο τι θα πράξει η αντιπολίτευση. Θα στηρίξει την επίπονη προσπάθεια της διαπραγμάτευσης με στόχο την ανακούφιση του λαού και τη σωτηρία της χώρας ή θα επιμείνει στο ρόλο του εν Ελλάδι εκπροσώπου της αδιέξοδης λιτότητας; Θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ή θα επενδύσει πολιτικά στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης; Εν ολίγοις, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σε ποια πλευρά θα κάτσει ο Αντώνης Σαμαράς;
Από το koutipandoras

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε το πολυσυζητημένο καινούριο συμβόλαιο που λέει
ο Βαρουφάκης τι θα περιλαμβάνει, και το πιο σπουδαίο απ' όλα
σε ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ θα βασίζεται.
Στο Αγγλικό Δίκαιο ;;;;
ΑΝ βασίζεται στο Αγγλικό Δίκαιο εγώ τουλάχιστον σας το
λέω από τώρα εσάς του ΣΥΡΙΖΑ : Αει γαμηθείτε και σεις.
Αρκετά έχουν δει τα ματάκια μας...

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω μόνο να μην είσαι άνω των 30. Γιατί αν είσαι, ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό σου, που μπορούσες να ανέχεσαι τόσα χρόνια τον άθλιο, παρακμάζον για τη χώρα δικομματισμό και τώρα σε τσίμπησε μύγα τσετσέ να βγάλεις άμεσα συμπεράσματα και να αρχίσεις με το καλημέρα σας τις αισχρολογίες. Μη χειρότερα....

Ανώνυμος είπε...

Ε λοιπόν κοίτα να δεις επειδή είμαι άνω των 30
και επειδή δεν ανέχτηκα ποτέ τον άθλιο δικομματισμό
όπως λες, αλλά συνάμα δεν ανέχτηκα και την όποια υποκρισία
των "μικρών" τότε λέω....ΑΝ το ξαναεπαναλαμβάνω ΑΝ.... επιχειρήσει
η τελευταία ευκαιρία του λαού αυτού να διαψεύσει με τον χειρότερο
τρόπο τις ελπίδες του τότε ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
Αν δεν μπορείς να το αντέξεις γιατί σου φαίνεται βάρβαρο και
κακόηχο τότε τι να σου κάνω λυπάμαι αλλά ΔΕΝ θα το αλλάξω.
Δεν προκαταλαμβάνω λέω ΑΝ. Έχω δει πολλά για να έχω τις δικές
σου ευγένειες και ευαισθησίες.
Και έτσι μπράβο λέγε μη χειρότερα. Γιατί ΟΛΑ μπορεί να συμβούν.
Δεν προκαταλαμβάνω, προσγειώσου....

Ανώνυμος είπε...

----------- KAΛHMEPA ΣE OΛOYΣ ΣAΣ !!! -----------

ΜE MIA KINHΣH του ο Γ.Βαρουφάκης μεταθέτει το..."ΠAΛOYKI" στους Ευρωπαίους και τους δανειστές, και ταυτόχρονα τους ΠIEZEI NA Προχωρήσουν σε διαπραγμάτευση με σκοπό μια KOINH συμφωνία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές
Το MNHMONIO HTAN η Aθλια Mεθόδευση μετατροπής ENOΣ Aπεχθούς και Eπονείδιστου Xρέους σε «NOMIMO», METAKYΛIONTAΣ το μεταξύ άλλων και ΣTOYΣ Λαούς της Ευρώπης.
Όπως είναι γνωστό το ΥΠΟΙΚ από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η ΣKOTEINH IΣTOPIA που τόσο έχει στοιχίσει τη Xώρα μας, το έλεγχαν ATOMA που γνώριζαν πολύ καλά τον «MAYPO» δανεισμό και το σκάνδαλο των Swaps.
Πλήρωναν λοιπόν κανονικότατα τις δόσεις των Swaps, με .... δάνεια απο τις αγορές.
Με την μεθόδευση του MNHMONIOY, τα δεκάδες δις οφειλών που είχαν στα χερια τους Tραπεζικά Iδρύματα, αποπληρώθηκαν με το δάνειο – μαμούθ BPETANIKOY δικαίου, που μεταξύ άλλων, Eπιβαρύνει και τους Λαούς της Ευρώπης.
Το προγενέστερο Xρεος όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να διαγραφεί ή να καταστεί διαχειρίσιμο AKOMA και με μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας, απέναντι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, OXI σε Λαούς. Ακριβώς με τον ίδιο τροπο που έγινε το PSI, στην πλάτη των τίμιων ομολογιούχων και των ΝΠΔΔ.

Εν κατακλείδι, ο Βαρουφάκης τι λέει; «Εγώ δεν θα δεχθώ να ΞEΠΛYNΩ το Xρέος που προέκυψε με την ΠAPANOMH Aνταλλαγή ομολόγων απο την ΕΚΤ, που εξαιρέθηκαν απο το PSI»!

Γνωρίζοντας OTI AYTA TA ομόλογα θα ακυρωθούν σε Eνδεχόμενη NOMIKH ANTIπαράθεση, ενώ το NEO δάνειο συνιστά παραδοχή της NOMIMOTHTAΣ AYTHΣ THΣ EΓKΛHMATIKHΣ ENEPΓEIAΣ.


KAΛHMEPA ΣE OΛOYΣ ΣAΣ !!!