Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Περί εθνικής ανεξαρτησίας...



Πριν από μερικές  μέρες σ’ ένα κανάλι (δεν έχει σημασία ποιο) έδινε συνέντευξη ένας υπουργός της νέας κυβέρνησης (δεν έχει σημασία ποιος). Η συζήτηση με αφορμή αυτά που έλεγε ο υπουργός πήγε στην εθνική ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια.
Η ερώτηση ήρθε αμέσως: «Θέλετε εθνική ανεξαρτησία ακόμη κι αν το τίμημα θα είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ;». Την βρήκα ανατριχιαστική. Δηλαδή, πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι η εθελοντική ένταξη μας σε μια συλλογικότητα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και την... καταρράκωση της εθνικής αξιοπρέπειας;
Πριν συνέλθω από το σοκ, ήρθε η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο αγαπημένος ηγέτης των φοροφυγάδων και των κομπραδόρων όλου του κόσμου, αφού ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκανε τα πάντα για να μαζέψουν οι τράπεζες της χώρας του το βρόμικο χρήμα που κυκλοφορούσε στην υφήλιο, δεν μάσησε τα λόγια του στη γαλλική δεξιά εφημερίδα Φιγκαρό: «δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή ενάντια στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τι μας λέει ο κ. Γιούνκερ; Ότι, όπως και να ψηφίζουν οι λαοί, αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι οι συνθήκες και οι συμφωνίες, ότι οι εκλογές είναι ένα αξεσουάρ των κοινοβουλευτικών συστημάτων, αλλά έως εκεί. Δεν μας είπε όμως ο κ. Γιούνκερ, προφανώς γιατί δεν ρωτήθηκε, τι θα γίνει στην περίπτωση που και άλλοι λαοί ψηφίσουν κόντρα σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί θέσφατο; Θα ισχύουν οι συνθήκες και οι συμφωνίες αν οι πολίτες της Ευρώπης τις αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους;
Μήπως αυτό το Σύμφωνο Σταθερότητας που μας έχουν φορέσει οι Γερμανοί μπάζει από παντού και πρέπει να αλλάξει, όπως ζητούν- εκτός από τους συνήθεις ταραξίες της Αριστεράς- και αρκετοί συντηρητικοί και φιλελεύθεροι πολιτικοί και οικονομολόγοι;
Μήπως κ. Γιούνκερ (συγνώμη για την αυθάδη άνεση, σχήμα λόγου είναι) πρέπει να μάθετε, κάτι που οφείλατε βεβαίως να γνωρίζατε γιατί είστε χρόνια στο κουρμπέτι, πως οι συμφωνίες και οι συνθήκες είναι προϊόν του συσχετισμού δυνάμεων μιας συγκεκριμένης στιγμής και ότι μπορεί να τροποποιηθούν, ακόμη και να ανατραπούν, αν προκύψουν νέα δεδομένα;
Τάσος Παππάς  από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

......"Δηλαδή, πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι η
εθελοντική ένταξη μας σε μια συλλογικότητα έχει ως
αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας
και την... καταρράκωση της εθνικής αξιοπρέπειας;".....

Μα καλά ήθελα νάξερα δεν πήραν τίποτα χαμπάρι
απ' την αρχή κάποιοι ;;;
Όσοι το κατάλαβαν, πόσοι απ' αυτούς μας έσπρωξαν
άρον-άρον σ' αυτή τη " συλλογικότητα " της κακιάς ώρας ;
Ουτοπία ήταν απ' την αρχή, η αν δεν ήταν τέτοια ήταν
μελετημένο σχέδιο της παγκόσμιας οικονομικοφασιστικής
ηγεμονίας.
Ελάχιστοι το κατάλαβαν απ' την αρχή και προσπάθησαν
να μας εμποδίσουν.
Αλλά εμείς τους περνάγαμε για οπισθοδρομικούς, γραφικούς
και τρελούς.
Ακόμα και τώρα συνεχίζουμε να επιμένουμε και να διαπραγματευόμαστε
για να παραμείνουμε σ' αυτή τη " συλλογικότητα " του κώλου.
Και να θεωρούμε...επιτυχία κάποιες ενδεχόμενες ελάχιστες
στοιχειώδεις παραχωρήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
από συμμορίες φασιστών, κατά βάθος και κατ' ουσία φονιάδων
του κοινού ποινικού δικαίου.
Ότι καταφέραμε με το εθνικό νόμισμα το καταφέραμε.
Και τώρα το περιφρονούμε και το φοβόμαστε σαν σκιάχτρο.
Καλά να πάθουμε...
Να δούμε τώρα ποιος θα μας γλιτώσει απ' αυτή τη "συλλογικότητα"
του κερατά

Ανώνυμος είπε...

----------- KAΛHMEPA ΣE OΛOYΣ ΣAΣ !!! -----------

ΜE MIA KINHΣH του ο Γ.Βαρουφάκης μεταθέτει το..."ΠAΛOYKI" στους Ευρωπαίους και τους δανειστές, και ταυτόχρονα τους ΠIEZEI NA Προχωρήσουν σε διαπραγμάτευση με σκοπό μια KOINH συμφωνία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές
Το MNHMONIO HTAN η Aθλια Mεθόδευση μετατροπής ENOΣ Aπεχθούς και Eπονείδιστου Xρέους σε «NOMIMO», METAKYΛIONTAΣ το μεταξύ άλλων και ΣTOYΣ Λαούς της Ευρώπης.
Όπως είναι γνωστό το ΥΠΟΙΚ από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η ΣKOTEINH IΣTOPIA που τόσο έχει στοιχίσει τη Xώρα μας, το έλεγχαν ATOMA που γνώριζαν πολύ καλά τον «MAYPO» δανεισμό και το σκάνδαλο των Swaps.
Πλήρωναν λοιπόν κανονικότατα τις δόσεις των Swaps, με .... δάνεια απο τις αγορές.
Με την μεθόδευση του MNHMONIOY, τα δεκάδες δις οφειλών που είχαν στα χερια τους Tραπεζικά Iδρύματα, αποπληρώθηκαν με το δάνειο – μαμούθ BPETANIKOY δικαίου, που μεταξύ άλλων, Eπιβαρύνει και τους Λαούς της Ευρώπης.
Το προγενέστερο Xρεος όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να διαγραφεί ή να καταστεί διαχειρίσιμο AKOMA και με μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας, απέναντι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, OXI σε Λαούς. Ακριβώς με τον ίδιο τροπο που έγινε το PSI, στην πλάτη των τίμιων ομολογιούχων και των ΝΠΔΔ.

Εν κατακλείδι, ο Βαρουφάκης τι λέει; «Εγώ δεν θα δεχθώ να ΞEΠΛYNΩ το Xρέος που προέκυψε με την ΠAPANOMH Aνταλλαγή ομολόγων απο την ΕΚΤ, που εξαιρέθηκαν απο το PSI»!

Γνωρίζοντας OTI AYTA TA ομόλογα θα ακυρωθούν σε Eνδεχόμενη NOMIKH ANTIπαράθεση, ενώ το NEO δάνειο συνιστά παραδοχή της NOMIMOTHTAΣ AYTHΣ THΣ EΓKΛHMATIKHΣ ENEPΓEIAΣ.


KAΛHMEPA ΣE OΛOYΣ ΣAΣ !!!

Σουλτάνα Γαλατσίδα Τριανταφυλλίδου είπε...

Από τις φωτογραφίες και από τα λεγόμενα τους όλα αυτά τα χρόνια, και ο λιγότερο νοήμων μπορεί να αντιληφθεί ότι οι κύριοι κύριοι Ευρωπαίοι εταιρο-συνομιλητές της Ελλάδας, είναι απλώς φουσκωμένα μπαλόνια, που με μια καρφίτσα τ΄ακουμπάς και ξεφουσκώνουν. Τόσο υπερφίαλοι, τόσο γεμάτοι από κόμπλεξ ανωτερο-κατωτερότητας, τόσο θεωρούντες εαυτούς μορφωμένους (έως παραμορφωμένους, με τα πτυχία, τα μάστερ κλπ κλπ)και τόσο γελοίοι στις χειρονομίες τους -βλέπε: μπατσάκια στο μάγουλο, χτυπηματάκια στο κεφάλι με έγγραφα, αγκαλίτσες δήθεν καρδιακές κι ένα σωρό άλλες σαχλαμαρίτσες, που μόνο σοβαροί πολιτικοί δεν τις κάνουν- Ε τώρα θα μάθουν ότι σ΄ολόκληρη την Ελληνική ιστορία, το ...νόμισμα έχει δύο όψεις: μία κακή, αλλά και μία καλή. Και ήρθε η ώρα της καλής όψης.