Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Βόμβα Γεωργιάδη αποκαλυπτει μαύρες συναλλαγές κομμάτων με καναλάρχες!

Το μήνυμα που ανέβασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή αποκάλυψη. Μεχρι σήμερα, γνωρίζαμε οτι το σχέδιο Παπαθανασίου για το μειωμένο τέλος των συχνοτήτων, συμπεριελάμβανε τον δωρεάν χρονο των καναλιών προς τα κόμματα. Γι’ αυτό ακριβως είχε μειωθεί σε προνομιακό επίπεδο.
Με την σημερινή αναφορά όμως του τ. υπουργού, που δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε, ανακύπτει μείζον θέμα. Εάν αυτές οι οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων έχουν συμψηφιστεί, θα έπρεπε να υπήρχαν αντίστοιχα παραστατικά στα λογιστήρια των καναλιών από τα κόμματα. Δηλαδή, αυτή η οφειλή δεν θα υπήρχε καν ή θα υπήρχαν αντίστοιχα χρέη των κομμάτων στα κανάλια, πάντα με παραστατικά.
Εαν δεν υπάρχουν, μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και απόκρυψης εσόδων από τα εν λόγω κανάλια.
Εαν υπάρχουν αυτά τα παραστατικά, καταχωρημένα ή μη, τότε μιλάμε για παράβαση του νομου περι λειτουργίας κομμάτων αφού τέτοια δαπάνη αποτελεί υπέρβαση της προβλεπόμενης. Σε αυτή την περίπτωση, τα εμπλεκόμενα κόμματα θα πρεπει να επιστρέψουν το συνολο της κρατικής ενίσχυσης που έχουν λάβει ή να σταματήσουν την λειτουργία τους.
Η αποκάλυψη Γεωργιάδη θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την κυβέρνηση, ακόμα και αν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

 olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: