Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ «ΣΤΡΑΒΩΣΑΝ» ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Γιατί «στράβωσαν» οι καναλάρχες με την κυβέρνηση;

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΑ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν πείθουν κανέναν τα επιχειρήματα και οι απειλές των καναλαρχών, οι οποίοι επιμένουν να μην θέλουν να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας με ανυπόστατα επιχειρήματα. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση ζητά το αυτονόητο: Να λειτουργήσουν ως σοβαρές επιχειρήσεις.
Επί σειρά ετών, «μεγάλα» κανάλια, «μεγάλες» εφημερίδες και «μεγάλα» ραδιόφωνα δεν λειτουργούσαν ως κανονικές επιχειρήσεις. Κάποια, μάλιστα, λειτουργούσαν και ως «ρουσφετομάγαζα» για να βολεύονται κουμπαροξάδερφα και… ανιψιές βουλευτών και υπουργών, με αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση προσωπικού και την ανεξέλεγκτη – χωρίς εγγυήσεις και προϋποθέσεις – έγκριση δανείων.
Τώρα ήρθε η ώρα να δουλέψουν ως κανονικές και υγιείς επιχειρήσεις, αφού τα έργα με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τα περίφημα ΣΔΙΤ έλαβαν τέλος, οι χρηματοδοτήσεις πάγωσαν κι επανελέγχονται.
Οι υπερτιμολογήσεις από το δημόσιο τέλος!!!
Πρέπει να μάθουν να βγάζουν κέρδη από τα ΜΜΕ και όχι να τα λειτουργούν ως «πλυντήρια».
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το αυτονόητο, οι ιδιοκτήτες των καναλιών άρχισαν τις απειλές του τύπου: «έτσι όπως μας πιέζει η κυβέρνηση, θα αναγκαστούμε να κάνουμε απολύσεις και να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, κλπ κλπ…».
Το επιχείρημα είναι βεβαίως αστείο, όταν στην Ελλάδα των μνημονίων έχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις απείρως πιο σημαντικές από τα κέντρα προπαγάνδας που οι ίδιοι αποκαλούν Μέσα ενημέρωσης.
Το γιατί αντιδρούν έτσι οι καναλάρχες στην απόφαση της κυβέρνησης να τους ζητήσει το αυτονόητο, περιγράφει πλήρως ο Γιώργος Κυρίτσης σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή.
Γράφει λοιπόν:
«Το τελευταίο διάστημα, οι καναλάρχες έχουν στραβώσει άσχημα, επειδή η κυβέρνηση τους ζητάει το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώσουν τα χρωστούμενα και να γίνουν κανονικές επιχειρήσεις.
Όταν λέμε τα χρωστούμενα, εννοούμε τους φόρους, τους οποίους προβλέπει ακόμα και το Mνημόνιο και τους οποίους όλα τα τελευταία χρόνια δεν πληρώνουν, καθώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετέθεταν κάθε χρόνο την καταβολή τους, προφανώς εις ανταπόδοσιν των υπηρεσιών που προσέφεραν τα κανάλια.
Όταν λέμε κανονικές επιχειρήσεις εννοούμε να αποκτήσουν επιτέλους άδεια, διότι αυτή τη στιγμή και περίπου από την ίδρυσή τους, λειτουργούν με προσωρινές άδειες, άδειες που δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες τις προσωρινές των μεταναστών.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρθηκαν με αξιοπρόσεκτη γαλαντομία στους καναλάρχες, χαρίζοντάς τους την Digea, δηλαδή τη διαχείριση του ψηφιακού φάσματος, δημιουργώντας ένα καρτέλ, η δε συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου φρόντισε επίσης να διαλύσει την ΕΡΤ, το.. μοναδικό δημόσιο ανταγωνιστή στο ραδιοτηλεοπτικό παιχνίδι. Σήμερα τα κόζια έχουν αλλάξει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν κινητοποιείται από ρεβανσισμό, αλλά για να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό σκηνικό και για να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη. Δεν γίνεται πια τα κανάλια να μην υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.
Πώς αντιδρούν οι καναλάρχες; Έχουν βάλει τους ανθρώπους τους να σκούζουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν ή θα αφελληνιστούν. Αν στη θέση των καναλιών βάλουμε την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις και στη θέση των δανειστών την κυβέρνηση, η επιχειρηματολογία μπορεί να παραμείνει η ίδια. Θα μιλάει για επιχειρήσεις (ή για χώρα) χρεοκοπημένες που ξοδεύουν πάνω από τις δυνάμεις τους και συντηρούνται μέσω ενός τραπεζικού υπερδανεισμού τον οποίο οι τράπεζες αρνούνται σε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.
Όταν η τρόικα λέει στην Ελλάδα ή όταν οι τράπεζες λένε στις ελληνικές επιχειρήσεις αυτά τα επιχειρήματα, τα κανάλια συμφωνούν και επαυξάνουν. Σήμερα ήρθε η ώρα να λουστούν την επιχειρηματολογία τους. Και αυτό με την επιβαρυντική συνθήκη ότι η Ελλάδα είναι κράτος και αντιμετωπίζει καταστροφή και όχι ιδιωτική επιχείρηση».
Η συνέχεια θα είναι... καυτή για εκείνους που είχαν μάθει να κάνουν μπίζνες μέσω των Media...Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: