Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία Παππά για τις άδειες


Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η τροπολογία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, με την οποία ο Νίκος Παππάς υιοθέτησε τις εισηγήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ενώ «παρών» δήλωσαν Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων.
του Άγγελου Προβολισιάνου
Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «πέρασε» η τροπολογία του Νίκου Παππά στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος: «Τροποποίηση του ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην Οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».
Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την τροπολογία, ενώ από πλευρά Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τόνισε πως «δεν μας κάλυψαν οι διευκρινίσεις», δηλώνοντας «παρών». Την ίδια στάση με τη ΔΗΣΥ τήρησε και το Ποτάμι. Ειδικότερα, ο Γιώργος Αμυράς εξήγησε πως δεν καλύφθηκε αφενός για το ζήτημα της δήλωσης πόθεν έσχες των υπερθεματιστών και αφετέρου για τις εγγυητικές επιστολές. «Παρών» ήταν η στάση και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία. 
Σύμφωνα με όσα είχε παραθέσει από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι ο Νίκος Παππάς, μετά τη ψήφιση της τροπολογίας μπαίνει στο τελικό στάδιο η προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ να προβλέπει πως αυτή μπορεί να διεξαχθεί ακόμα και εντός του 2017.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: