Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΣΕΙΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

ΠΩΣ Η ΧΙΛΑΡΙ ΝΟΘΕΥΣΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Οι αποκαλύψεις για τα αίσχη της οικογένειας Κλίντον δεν έχουν τελειωμό. Συγκλονισμένη η Αμερική παρακολουθεί το νέο σίριαλ με πρωταγωνιστή την Χίλαρι Κλίντον. Ένα δράμα εξαπάτησης των υποψηφίων με στόχο, τι άλλο, το χρήμα και την εξουσία.

Λίγο πριν η Χίλαρι ανακοινώσει την υποψηφιότητα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, το κόμμα ήταν στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Η προεκλογική καμπάνια Ομπάμα ειχε αφήσει χρέη ύψους 24 εκατ δολαρίων… (15 εκατ σε τράπεζες και 8 εκατ σε ιδιώτες) και το κόμμα χρειαζόταν 3,5-4 εκατ δολάρια μηνιαίας χρηματοδότησης.

Τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Χίλαρι, τον Αύγουστο του 2015, και ένα χρόνο πριν πάρει το επίσημο χρίσμα, ο δικηγόρος της Marc Elias σύναψε συμφωνία με την Διευθύνουσα Σύμβουλο των Δημοκρατικών Amy Dacey για να αναλάβει την χρηματοδότηση του κόμματος με αντάλλαγμα τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών και των πηγών χρηματοδότησης. Η εκστρατεία της θα ειχε το δικαίωμα ορισμού του διευθυντή επικοινωνίας και όλο το προσωπικό του κόμματος. Είχε πλέον τον πλήρη έλεγχο του κόμματος.

Η καμπάνια της Χίλαρι εξαπέλυσε μια άνευ προηγούμενου οργανωμένη επίθεση αφαίμαξης των οικονομικών του κόμματος στις περιφερειακές πολιτείες, αφήνοντας τους μόνο ένα μικρό ποσοστό 1% από τα συνολικά 82 εκατ δολάρια σε δωρεές που κατάφερε να συλλέξει. Όλα βέβαια με το γνωστό καθεστώς αδιαφάνειας που συνόδευε κάθε συναλλαγή της οικογένειας Κλίντον στην πορεία της προς την εξουσία. Η επιβίωση του κόμματος εξαρτώνταν πλέον από την Χίλαρι, δίνοντας της ελευθερία για πληρη έλεγχο σε όλα τα επίπεδα, πριν καν κερδίσει το χρίσμα.

Στην αποκάλυψη προέβη η πρώην ενδιάμεση πρόεδρος του κόμματος Donna Brazile, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της «ξεκάθαρο ξέπλυμα βρωμικου χρήματος». Η ίδια αποκάλυψε οτι ενημέρωσε τον συνυποψήφιο της Χίλαρι Bernie Sanders με τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου που διεξήγαγε αλλά το κόμμα ηταν πλέον ανήμπορο να αντιδράσει. Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά «Επισκεπτόμουν τακτικά τις πολιτείες και είχα μείνει άναυδη από την έλλειψη ενθουσιασμού, σε αντίθεση με το μομέντουμ που η καμπάνια Κλίντον παρουσίαζε».

Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο και ο πρόεδρος Τραμπ που με αλλεπάλληλα tweet βόμβες ζητά την παρέμβαση του FBI και της δικαιοσύνης.
infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια: