Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ξεφτίλισε η Τρόικα τους 300 της Βουλής που ήθελαν να έχουν λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις!




"Δεν γίνεται η Βουλή να αποφασίζει για την κάθε ιδιωτικοποίηση. Δεν το δέχεται η Τρόικα και με βρίσκει και μένα σύμφωνο. Ποιος επενδυτής θα έλθει να βάλει τα λεφτά του αν θα πρέπει να αποφασίζει η Βουλή γι αυτή..."

Αυτό δήλωσε πριν λίγο ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από την σύσκεψη του Μαξίμου. Και σωστά συμφώνησε με την Τρόικα. Αρκετά παντελόνιασε δεκαετίες τώρα το πολιτικό προσωπικό της χώρας που -με ελάχιστες εξαιρέσεις-κάνοντας τις Φιλιππινέζες συμφερόντων της διαπλοκής.

Επίσης η Τρόικα δεν δέχεται την παραμονή του επιδόματος γάμου.

-"Έχει καταργηθεί σε όλες τις δυτικές κοινωνίες...", δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

"Εχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα υπάρξει αδιέξοδο, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είναι «αισιόδοξος άνθρωπος».

Το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, ώστε την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή (μαζί με τον νέο προϋπολογισμό) και την Τετάρτη -ή το αργότερο την Πέμπτη- να μπορεί να συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για να δώσουν την έγκρισή τους.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί», σημειώνουν ευρωπαϊκές πηγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: