Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Και προεκλογικές αφίσεις της Bild για την Ελλάδα: Ούτε σεντ παραπάνω

Με... εμπρηστική φαντασία συνεχίζει την πολεμική του κατά της Ελλάδας η Bild.
Το γερμανικό ταμπλόιντ δημιούργησε πέντε αφίσες, «εισηγούμενο» προς τα γερμανικά κόμμτα να τις υιοθετήσουν έναντι του ελληνικού προβλήματος στις επερχόμενες εκλογές.
Κοινός παρονομαστής και στις πέντε περιπτώσεις είναι η απαίτηση να μην δαπανηθούν άλλα χρήματα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο κάθε μία από τις αφίσες είναι προσαρμοσμένη στο «πνεύμα» του κάθε κόμματος: οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ φαίνεται σαν να λένε «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή», οι σοσιαλδημοκράτες λένε «Οχι νέα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», ασκώντας έτσι κριτική στη βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει η Γερμανία ενώ οι Πράσινοι καλούν τους ψηφοφόρους να μην δώσουν χρήματα στην Ελλάδα με το σύνθημα «ο Γιούρκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;». Πιο δυνατά στο παιχνίδι -σύμφωνα τουλάχιστον με την Bild- μπαίνει και η γερμανική αριστερά η οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο επανάστασης(!) σε περίπτωση που το Βερολίνο εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει ότι «Ο χορός των αυγών γύρω από το επόμενο πακέτο προς την Ελλάδα συνεχίζεται».
Οπου «Χορός των Αυγών» το γνωστό παιχνίδι-αγώνας δρόμου, στον οποίο οι δρομείς έχουν στόχο να φθάσουν στον τερματισμό χωρίς να σπάσουν το αυγό που κρατούν σε ένα κουτάλι.
«Τώρα η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται ότι εξαρχής υποστήριζε ότι το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προ των πυλών την επόμενη χρονιά.
Μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε επανέρχεται, λέγοντας πόσο απαραίτητη είναι η βοήθεια προς την Ελλάδα.
Στόχος της νέας δήλωσής του είναι να σταματήσει τις φήμες για ένα επερχόμενο νέο «κούρεμα» για το ελληνικό χρέος, αλλά και κάνει σαφές ότι ήταν πάντα σαφής ως προς το ότι το 2014 θα υπάρξει ανάγκη να αναληφθεί δράση για την Ελλάδα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η δήλωση του γερμανού υπουργού έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις διαφόρων πολιτικών της αντιπολιτευσης, τους οποίους κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει η ιδέα μιας νέας χρηματικής βοήθειας προς τη χώρα του Νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: