Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Συμφωνία μέσω τηλεδιάσκεψης Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ


Πιέσεις για πολιτική λύση στα θέματα που παραμένει η διαφωνία με τους Θεσμούς αναμένεται να ασκήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή (31/05/2015) τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του τις διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η κυβέρνηση κάνει λόγο για κείμενο - «συμφωνίας 80% - 20%».

Ανώτερα στελέχη του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι αυτό το "αγκάθι" του 20% θα κλείσει με πολιτικούς όρους και κατόπιν επικοινωνίας που θα έχει τις επόμενες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Μέρκελ και τον Ολάντ.

Πρόκειται, δε, για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο Πρόεδρο, με τους οποίους υπενθυμίζεται ότι είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας, την προηγούμενη Πέμπτη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα (31/05/2015) στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του «Brussels Group».

Όπως ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στις διαβουλεύσεις, υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν ζητήματα όπως η φορολόγηση, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, του τραπεζικού συστήματος κ.ά.

Σε γενικές γραμμές, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Δευτέρα (01/06/2015) τόσο στο τεχνικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των επικεφαλής του «Brussels Group», ενώ - όπως οι ίδιες πηγές σημείωναν - ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται σε διαφορά επίπεδα, αλλά και στο πολιτικό πεδίο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: