Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πού βρίσκει η Ελλάδα τα χρήματα και πληρώνει τις δόσεις στο ΔΝΤ;


varoufakis


Απορία έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η δυνατότητα της Ελλάδας να πληρώνει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, αφού οι πάντες πίστευαν πως η χώρα μας θα είχε ξεμείνει πια από χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η χτεσινή δόση προς το ΔΝΤ πληρώθηκε από μυστικό λογαριασμό που υπήρχε στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Αξιωματούχοι του Brussels Group υποστηρίζουν πως υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι μυστικοί λογαριασμοί της Ελλάδας, ο οποίοι ανέρχονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να έχει σε λογαριασμούς χρήματα που είναι πολλαπλάσια του χρέους της.
Αυτό εξηγεί και την άνεση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, στο χτεσινό Eurogroup, κόλλαγε χαρτονομίσματα στα κούτελα των άλλων υπουργών Οικονομικών, και τους ζητούσε να σφυρίζουν στο ρυθμό του Ζορμπά.
Πηγές από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν πως η Ελλάδα έκανε αποταμιεύσεις επί δεκαετίες, και έχει πολλά χρήματα στην άκρη, ενώ προσποιείται πως χρεοκοπεί από εβδομάδα σε εβδομάδα, για να μην της ζητηθεί να πληρώσει όλο το χρέος αμέσως.
Όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα δεν ήταν σπάταλη και πτωχευμένη -όπως πίστευαν όλοι μέχρι σήμερα- αλλά έκανε κρυφά οικονομία, τιμώντας την παροιμία «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».
Οι αποταμιεύσεις της Ελλάδας μπορούν να σώσουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη λιτότητα, αφού είναι βέβαιο πως όλοι θα μας ζητούν δανεικά, για να τονώσουν τις δικές τους οικονομίες.
Η καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, για να τον παρακαλέσει να δώσει η Ελλάδα δάνειο στην Γερμανία, ώστε να μπορέσει να δώσει καμιά αύξηση στους Γερμανούς που ψωμολυσσάνε.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν βλέπει αρνητικά την έκκληση της Άνγκελα Μέρκελ αλλά θα κάνει πρώτα δημοψήφισμα, για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν επιθυμεί η Ελλάδα να δώσει δάνειο στην Γερμανία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: