Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο Σόιμπλε δεν θέλει Grexit. Θέλει υποταγή και διασυρμό της κυβέρνησης.



 

Μην τρέφετε αυταπάτες. Ακόμα και αν κάπου, στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Σόιμπλε ήθελε να εξαναγκάσει την Ελλάδα σε έξοδο από την Ευρωζώνη, το έχει ήδη ξεχάσει.
Προς τι λοιπόν η αδιάλλακτη, έως ανθελληνική στάση του στις διαπραγματεύσεις; Μεθόδευση ή άκρατος λαϊκισμός για εσωτερική κατανάλωση;
Ο συνδυασμός και των δύο δίνει την απάντηση.
Η σκληρή στάση του Σόιμπλε παρότι η Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί Grexit επί των ημερών της, έχει τεράστια απήχηση στο γερμανικό ακροατήριο, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Είναι η εκδίκηση του Σόιμπλε για το σκάνδαλο που του στέρησε την αρχηγία του κόμματος, έστω και με την μορφή δημοσκοπικής υπεροχής στην εγωπαθή γερμανική κοινωνία έναντι της αρχηγού.
Το σημαντικότερο όμως και το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο Σόιμπλε θέλει μεν συμφωνία, αλλά με την Ελληνική κυβέρνηση ταπεινωμένη, γονατισμένη, ει δυνατόν και με απώλεια της δεδηλωμένης.
Θέλει μια συμφωνία που θα ειναι αδύνατον να περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστε να παρέμβουν οι πρόθυμοι και στο «ιδεατό» σενάριο να προκύψει μια συγκυβερνηση όπου τον ρόλο του Παπαδήμου θα παίξει ο Στουρνάρας.
Αυτός είναι ο απώτερος στόχος και μετέρχεται κάθε τεχνάσματος για να το πετύχει. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα εχει δώσει απλως ενα μάθημα στους ανυπότακτους Έλληνες. Θα έχει στείλει και ένα σαφές μήνυμα στην Ευρώπη: «Να τι έπαθαν αυτοί που αμφισβήτησαν την πολιτική μας».
– Η αριστερά δεν είναι Ελντοράντο αλλά καταστροφή.
– Επιλέξτε κυβερνήσεις αρεστές στο Βερολίνο, ανεξαρτήτως προσήμου και δεν θα υποφέρετε.
Το μεγάλο στοίχημα λοιπον για την κυβερνηση είναι να μην κάνει πίσω και να μην φέρει συμφωνία που δεν θα ειναι ανεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία. Εαν ο Σόιμπλε καταφέρει να οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο, υπάρχει ο δρόμος των εκλογών. Και εκεί ειναι βέβαιο ότι ο Ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρότατο μήνυμα στο μαύρο μέτωπο, καταστρέφοντας τα δόλια σχέδια του Σόιμπλε για νεκρανάσταση των προθύμων.
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: