Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

2015: Η χρονιά που λαός, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας έγραψαν ιστορία

“ Η κυβέρνηση άντεξε και αυτό το οφείλει στην ψυχραιμία και το ένστικτο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ”

Τελευταία μέρα του χρόνου. Ενός χρόνου πυκνού σε πολιτικά γεγονότα και μάλιστα σημαντικά. Το σημαντικότερο όλων ήταν -χωρίς αμφιβολία- η ανάδειξη από τον ελληνικό λαό για πρώτη φορά της Αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας. Και το ακόμα σημαντικότερο, ήταν ότι, παρά τον ανοιχτό πόλεμο των κυρίαρχων ιερατείων της Ευρώπης, αυτή η κυβέρνηση άντεξε σε έξωθεν και έσωθεν επιθέσεις. Επιθέσεις τυφλές, παράδοξες, αφού εκτός από τη Δεξιά, τον δικομματισμό και τη διαπλοκή, βέλη εξαπέλυαν τόσο το ΚΚΕ όσο και οι εξωκοινοβουλευτικές ομάδες της Αριστεράς που ύψωσαν τα ιδεολογικά τείχη για να προστατευτούν, αδύναμες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που απορρέουν από τις εθνικού χαρακτήρα ευθύνες διακυβέρνησης χώρας.

Η κυβέρνηση άντεξε και αυτό το οφείλει στην ψυχραιμία και το ένστικτο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Το οφείλει στον πατριωτισμό των Ελλήνων, όπως αυτός εκφράστηκε μεγαλειωδώς στο δημοψήφισμα και προκάλεσε την απορία και τον θαυμασμό όλου του κόσμου. Η κυβέρνηση, άπειρη από διακυβέρνηση χώρας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυσανάλογο βάρος από τις τεράστιες προσφυγικές ροές, όπως τις ρύθμιζε η Τουρκία προς τη χώρα μας. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει αρκετά καλά.

Η κυβέρνηση είχε και εύνοιες. Η κατάρρευση του φαύλου δικομματισμού την αναβάθμισε σε κυρίαρχη του πολιτικού παιχνιδιού. Κάτι που με καθυστέρηση έγινε αντιληπτό από όλους. Έγινε συνείδηση πως αυτή η κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τα καταστροφικά αδιέξοδα στα οποία την είχαν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την άφρονα δανειακή, για πελατειακούς λόγους, πολιτική τους. Έγινε αντιληπτό πως δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη ικανή να σχεδιάσει τη μετάβαση της χώρας στη Νέα Οικονομία για την αξιοποίηση των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, μεταξύ των οποίων είναι και η υψηλή επιστημονική μόρφωση και κατάρτιση εκατοντάδων χιλιάδων νέων που δραπέτευσαν από την πατρίδα μας για να σωθούν.

Η νέα χρονιά είναι χρονιά κρίσιμων εξετάσεων. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους πρέπει να έχουν εκδηλωθεί και κυρίως να αποδίδουν καρπούς τα κυβερνητικά σχέδια. Έχουν σημασία οι αισιόδοξες εκτιμήσεις από αυστηρούς κριτές, όπως απέδειξε η πρόσφατη έρευνα της Εrnst & Υoung μεταξύ 1.600 στελεχών επιχειρήσεων από 53 χώρες και την Ελλάδα. Στην έρευνα αυτή καταγράφεται εντυπωσιακή αντιστροφή του επιχειρηματικού και οικονομικού κλίματος. Μετά από μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, οι επιχειρήσεις εμφανίζονται να εστιάζουν στην ανάπτυξη (55% έναντι 20% του Απριλίου) και δευτερευόντως στον περιορισμό δαπανών (29% από 51%), ενώ είναι αισθητά πιο αισιόδοξες όσον αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (39% από 19%). Καλή χρονιά σε όλους.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: