Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Παππάς: Έρχεται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις δημοσκοπήσεις

\
PAPPAS


Την πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες πολιτικών ερευνών και δημοσκοπήσεων εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς) την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η επικείμενη ρύθμιση θα λειτουργεί σε διπλή κατεύθυνση: από τη μία να περιοριστούν τα φαινόμενα παραπλάνησης της κοινής γνώμης και από την άλλη να ενισχυθεί η εμπεριστατωμένη έρευνα ως εργαλείο διαλόγου και άσκησης πολιτικής. Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούσαν στην αυστηροποίηση των ελέγχων για τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις αλλά και στο ρόλο των ιντερνετικών ερευνών της κοινής γνώμης. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο της μελλοντικής αξιοποίησης της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) ως δημόσιου φορέα παροχής χρήσιμων πληροφοριών και αξιόπιστης δειγματοληψίας προς τα πιστοποιημένα μέλη του ΣΕΔΕΑ.
Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων από την πλευρά του, σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Τετάρτη, δεσμεύτηκε να εκφράσει συγκροτημένη και εμπεριστατωμένη άποψη με στόχο τη διασφάλιση των Αρχών της επιστήμης, της διαφάνειας και της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς.
(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: