Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Άσχημα τα νέα για τον κύριο Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
 
“ Άσχημα νέα οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ”
Με ένα tweet  η δημοσιογράφος της Sueddeutsche Zeitung, Cerstin Gammelin, αποκωδικοποιεί τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα όπου θέτει ανοικτά ως κομβικό προαπαιτούμενο την ρύθμιση του χρέους.

"Άσχημα τα νέα για τον Σόϊμπλε οι δηλώσεις της Λαγκάρντ" έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό η Cerstin Gammelin και αμέσως το έκανε retweet ο Peter Spiegel, ο επικεφαλής του γραφείου  των FT στις Βρυξέλλες.

Γιατί όπως γίνεται φανερό μέσα από τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ,  προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας θα πρέπει να γίνει οριστική ρύθμιση του χρέους. Κάτι που έχουν ζητήσει και κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι σε πολλές δημόσιες δηλώσεις τους όπου καλούν την Ευρώπη να κάνει γενναία ρύθμιση του χρέους από την στιγμή που η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο και στο χθεσινό Eurogroup  απομακρύνεται ο κίνδυνος ατυχήματος για το ασφαλιστικό αφού όλοι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ μίλησαν με θετικά λόγια για το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση.

Με δεδομένο λοιπόν ότι προχωρούν και οι υπόλοιπες δεσμεύσεις της χώρας μας ανοίγει ο δρόμος για την συζήτηση που θα οδηγήσει στην ρύθμιση του χρέους με το μπαλάκι να βρίσκεται στην πλευρά της Γερμανίας, αφού θέλουν πάση θυσία την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: