Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Το κρυφό σχέδιο της ΝΔ για την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής και χάους


Τη δικαιολογημένη αγωνία και ανησυχία των αγροτών και επαγγελματιών για το μέλλον τους με αφορμή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το αστικό μέτωπο μετά και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η εκλογή Μητσοτάκη. Η ηγεσία της ΝΔ σε συνεργασία με εγχώρια μέσα παραπληροφόρησης και θύλακες του συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει ένα οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας συνθηκών γενικευμένης πολιτικής αναταραχής και χάους, οι οποίες με την σειρά τους θα «στρώσουν» (όπως εκτιμούν) το έδαφος για τη δεξιά παλινόρθωση (με ολίγον από «εκσυγχρονισμό) εντός του 2016.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το όλο σχέδιο βασίζεται σε δύο πυλώνες:
Την πρόκληση επεισοδίων σε επαρχιακές πόλεις κατά υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από «αυθόρμητες» ομάδες θιγόμενων αγροτών. Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου εμπλέκονται άτομα με ποικίλες προελεύσεις αλλά κοινό στόχο (τοπικά στελέχη της ΝΔ, χρυσαυγίτες παράγοντες και πασόκοι συνεταιριστές) οι οποίοι δημιουργούν τεχνητή ένταση με τη συνοδεία βέβαια των τηλεοπτικών φακών. Οι περιπτώσεις της Κομοτηνής, των Σερρών και της Καστοριάς εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία όπως αποδεικνύει και το πλήθος των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας το ποιόν πολλών εκ των «εξαγριωμένων αγροτών».
Ο δεύτερος πυλώνας είναι πιο «πολιτισμένος», αυτός που λέγεται και κίνημα της γραβάτας. Σε αυτό πρωταγωνιστούν ενώσεις εμπόρων, επαγγελματιών και επιστημόνων με μπροστάρηδες άτομα προερχόμενα από την ΝΔ οι οποίοι… ξαφνικά θυμήθηκαν τον κίνδυνο για μετανάστευση του καταρτισμένου εργατικού δυναμικού (από το 2010 έως το 2015 πάνω από 200.000 επιστήμονες αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό χωρίς όμως οι ίδιοι παράγοντες να νιώσουν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν). Η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου που συνδέεται ευθέως με τις εξελίξεις στη ΝΔ αποδεικνύεται από το γεγονός πως ακόμη και άτομα που ήταν πιο διαλλακτικοί (όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης) ξαφνικά εν μια νυχτί κήρυξαν ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης!!! Στο πλαίσιο αυτό ακόμη και ο εξαφανισμένος Παναγόπουλος εμφανίστηκε από το πουθενά, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος (ένα από τα άντρα του «εκσυγχρονισμού») απέκλεισαν την πρόσβαση στα γραφεία τους!!!

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως μια σημαντική μερίδα αγροτών, εμπόρων και επαγγελματιών δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα (όμως όχι όλοι και όχι μόνο λόγω του ασφαλιστικού) και για το λόγο αυτό δικαίως προχωρεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η αγωνία τους όμως σε καμία περίπτωση δεν συμπίπτει και δεν συμβαδίζει με τα σκοτεινά σχέδια της δεξιάς, της ακροδεξιάς και των ποικίλλων «κομιστών» και νταβατζήδων της παραπληροφόρησης…

Του Μάκη Μέγδοβα
hitandrun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: