Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Σάλος με τον χαλκευμένο πίνακα με δήθεν στοιχεία της Κομισιόν που αναπαράγουν στελέχη της ΝΔ στα social media (ΦΩΤΟ)Viral μεταξύ στελεχών και φίλων της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε χθες ένας πίνακας ο οποίος υποτίθεται πως αποτυπώνει στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο πίνακας που αναδημοσιεύουν τα στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων υποψήφιοι βουλευτές της, ακόμη όμως και ο αντιπρόεδρός της Άδωνις Γεωργιάδης, φέρει το λογότυπο της Κομισιόν και τον τίτλο Ελληνικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης – Μείγμα Δημοσιονομικών Παραμέτρων.
Από τα στοιχεία, που οι οπαδοί της ΝΔ αναδημοσιεύουν, προκύπτει δήθεν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα στο πλαίσιο των μνημονίων είναι κατά βάση φορολογικά, σε αντίθεση μ’ εκείνα που λάμβανε η κυβέρνηση Σαμαρά τα οποία στην πλειονότητά τους αφορούσαν μειώσεις δαπανών.
Ο πίνακας ωστόσο, όπως γρήγορα αποδείχθηκε είναι πλαστός. Το αποκάλυψε συγκεκριμένα μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος. 
Πρόκειται στην πραγματικότητα για πίνακα τον οποίο δημιούργησε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας για να τον παρουσιάσει σε κάποιο συνέδριο τον περασμένο Μάρτιο. Τα δε στοιχεία του είναι αμφιβόλου εγκυρότητας αφού ο βουλευτής επικαλείται όταν τον ρωτούν σχετικά ως πηγή το υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν παρουσιάζει κάποιο επίσημο στοιχείο οποιαδήποτε ελληνικής ή ξένης Αρχής. 
Σημασία όμως δεν έχει αυτό, αλλά η χάλκευση του εν λόγω γραφήματος. Αν και ο βουλευτής της ΝΔ δεν χρησιμοποίησε το λογότυπο της Κομισιόν ώστε να προσδώσει επισημότητα στα στοιχεία, κάποιος ή κάποιοι στο εσωτερικό του κόμματος επέλεξαν να τον παραποιήσουν και να τον διαδώσουν στα social media. 
Ανεξάρτητα από τα στοιχεία που παρουσιάζονται λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση επιδιώκεται πέραν πάσης αμφιβολίας παραπλάνηση των ψηφοφόρων, μέσω της πέρα για πέρα παράνομης χρήσης του λογοτύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το γεγονός δε πως το συγκεκριμένο γράφημα διακινήθηκε από επιφανή στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολλώ δεν μάλλον από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη, δημιουργεί υποψίες πως πρόκειται για πλαστογράφηση η οποία ασχέτως από το αν ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος, έγινε αποδεκτή με χαρά στο Μοσχάτο.

Ιδού ο χαλκευμένος πίνακας με το λογότυπο της Κομισιόν που διαδίδουν στελέχη της ΝΔ


 
 
Ιδού ο αρχικός πίνακας τον οποίο δημιούργησε ο βουλευτής Χρήστος Δήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: