Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Δύσκολη η σημερινή νύχτα για τον Μητσοτάκη – Οργή κορυφαίων στελεχών για τις επιλογές που εκθέτουν την παράταξη



Σφοδρές αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη της γαλάζιας παράταξης προκάλεσε η ξαφνική αλλαγή πλεύσης του Μητσοτάκη να ψηφίσει επί της αρχής το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας και το οποίο έρχεται με τη μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη. Το λεγόμενο «σκληρό» μπλοκ της ΝΔ … ήταν αυτό που είχε επιβάλλει τη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση για την χορήγηση της εφάπαξ 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, απόφαση η οποία είχε φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέναντι στην κοινωνία και ειχε δυσαρεστήσει το «καραμανλικό» στρατόπεδο που είχε ταχθεί υπέρ του «ναι».
Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη του κόμματος καταφέρθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της απόφασης Μητσοτάκη. «Κατάντησε την παράταξη γιουσουφάκι του Τσίπρα. Παλι ο Τσίπρας θα κάνει τον ευαίσθητο κι η ΝΔ θα εμφανίζεται ως σκληρή, αντιλαϊκή παράταξη».
Κορυφαίο στέλεχος δήλωνε σε πηγαδάκι οργισμένος: «Πάλι θα πέσουμε στην παγίδα που μας στήνει ο Τσίπρας. Θα ξαναστηθούμε στα τέσσερα για χατίρι του Τσίπρα;».
Πιο ψύχραιμα στελέχη εστιάζουν την κριτική τους στην έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων του κόμματος για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα: «Ακόμα περιμένουμε να δούμε ουσιαστικές προτάσεις που θα απηχήσουν στην κοινωνία».

infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια: