Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Κατέρρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν πληροφορήθηκε τα ρεπορτάζ των New York Times και του BBC

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

NY Times και BBC «βλέπουν» ανάπτυξη στην Ελλάδα

Με βάση τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη από τη Eurostat, η οικονομία της Ευρωζώνης απολαμβάνει εκ νέου ισχυρότερη και μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης, μετά από μια βραχύβια υποχώρηση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ήταν 2,5% μεγαλύτερη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 από ο,τι ήταν το προηγούμενο έτος.
Την ίδια ώρα, η ανεργία έχει υποχωρήσει στο 8,9%, από 9% τον προηγούμενο μήνα, μειώνοντας τον αριθμό των ανέργων κατά 96.000 και σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό 9 ετών.
Από την πλευρά του, το ΒΒC αναφέρει ότι το συνολικό μήνυμα από την ανάπτυξη της ευρωζώνης με ποσοστό 0,6% το γ΄ τρίμηνο ενισχύει την εικόνα μιας οικονομίας της ευρωζώνης που, επιτέλους, ανακτά δυνάμεις.
Πρόκειται για καλό ποσοστό ανάπτυξης ενώ, παράλληλα, συνεχίζεται η σταδιακή πτώση στην ανεργία, αναφέρει. Πάντως, τα ποσοστά ανεργίας εξακολουθούν να είναι υψηλά σε μερικές χώρες και ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλός, τουλάχιστον σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΚΤ.
Τέλος, το BBC επισημαίνει πως «στοιχεία από την ελληνική στατιστική υπηρεσία κατέδειξαν ότι η οικονομία της χώρας επέστρεψε στην ανάπτυξη κατά το α΄ τρίμηνο του 2017».
Όπως μπορεί να καταλάβει ο κάθε ένας, όλα τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η θλιβερή παρέα του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ... κατέρρευσε όταν έγινε γνώστης των στοιχείων των ρεπορτάζ των New York Times και του BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: