Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία οδήγησε στην νίκη της Βάρνας με όπλο την αλήθεια.

 

Είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και μάλιστα ειπεισέρχεται στην συγκεκριμενοποίηση των απαιτήσεών της προς όφελος της Ελλάδας. Αυτό που συνέβη στη Βάρνα, δεν είναι τίποτε άλλο από την κεφαλαιοποίηση της στρατηγικής του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι για πρώτη φορά μετά την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή, κατέστησαν σαφές ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι όπλο αλλά και υποχρέωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ελληνική ηγεσία απέδειξε στους μεγάλους της Ευρώπης ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας στον οποίον μπορούν να στηριχθούν.

Όσοι προωθούσαν τα τούρκικα συμφέροντα και υποστήριζαν ότι η Ευρώπη μπορεί να ακουμπήσει στην Τουρκία, διαψεύστηκαν οικτρά. Έτσι η Ελλάδα είναι όχι μόνο το αδιαμφισβήτητο σύνορο της Ευρώπης αλλά και ο ακρογωνιαίος λίθος για την ισορροπία και την ασφάλεια της περιοχής.

Αυτό το μήνυμα δόθηκε ξεκάθαρα τόσο από το μπαράζ παρεμβάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και από την διεθνοποίηση των θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος από τον Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής και τον Πάνο Καμμένο όποιος ενέπλεξε και το ΝΑΤΟ στις κρίσιμες στιγμές. Απομένει τώρα να δούμε εάν η νίκη αυτή ολοκληρωθεί και με την επάνοδο των αξιωματικών μας στην πατρίδα που τόσο πίστα υπηρέτησαν.

Περιμένουμε να δούμε εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια. Εάν δεν το κάνει τότε θα είναι μέρος της εθνικής μειοδοσίας των νταβατζήδων που θέλουν την πτώση της κυβέρνησης για να εξασφαλίσουν τα στερνά τους. Ελπίζουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλάβει τις ευθύνες του και να μην καταντήσει τη Νέα Δημοκρατία έρμαιο των νταβατζήδων από τους οποίους την απελευθέρωσε ο Κώστας Καραμανλής.
olympiada

Διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: