Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύτατη προσβολή προς το λαό και το πολίτευμα οι δηλώσεις Τασούλα




«Έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό για το αποτέλεσμα των εκλογών και να υπονοήσει ευθέως ότι η βούλησή του είναι σεβαστή μόνο όταν επιλέγει το κόμμα του»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος λίγο πολύ δήλωσε ότι το πολίτευμα της δημοκρατίας έχει κάνει τη χώρα να μπλέξει.

«Η σημερινή συνέντευξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το δημοκρατικό πολίτευμα και τους βασικούς πυλώνες του, δηλαδή την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και τον θεσμό των εκλογών» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, ο κ. Τασούλας «έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό για το αποτέλεσμα των εκλογών και να υπονοήσει ευθέως ότι η βούλησή του είναι σεβαστή μόνο όταν επιλέγει το κόμμα του, αφού είπε πως “…έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας”!

Οι παραπάνω διατυπώσεις δεν είναι απλώς θλιβερές αλλά άκρως επικίνδυνες, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι ο κ. Τασούλας είναι βουλευτής και έχει διατελέσει και υπουργός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν βαρύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό και το πολίτευμα της χώρας» τονίζει το κυβερνών κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: