Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Άδωνις Γεωργιάδης... Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μετράει μέρες


Προσέξτε την ακόλουθη παράγραφο: « Εγώ πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα αμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου. Αυτή άλλωστε είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος λοιπόν δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Αλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμία από αυτές τις συκοφαντίες. Τον ευχαριστώ για την Εμπιστοσύνη»
Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Πάμε τώρα σε μια συνέντευξη. «Ερώτηση: Υποβάλατε παραίτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Απάντηση: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησής μου. Ούτε και υπήρξε ποτέ. Αυτό που ανέφερα είναι η πάγια θέση όλων των στελεχών της ΝΔ ότι η παραίτησή μας είναι πάντα στη διάθεση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής μου, δεν υπάρχει τίποτα σε σχέση με εμένα και τη Novartis«.
Αυτά τα δυο κείμενα ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο: τον Άδωνη Γεωργιάδη με διαφορά μόλις μιας εβδομάδας. Το πρώτο είναι από την επιστολή του στον αρθρογράφο της «Δημοκρατίας» Μανόλη Κοττάκη. Το δεύτερο από τη συνέντευξη του στα ΝΕΑ.
Η διαφορά είναι ολοφάνερη. Με δεύτερη προσπάθεια να διορθώσει την πρώτη και δε αναφέρει τίποτε περί συγκεκριμένης υποβολής παραίτησης που δε έγινε δεκτή. Ούτε φυσικά ευχαριστεί τον Κυριάκο για την «εμπιστοσύνη» του. Τι μεσολάβησε;
Οι γνωρίζοντες λένε: η τελευταία προειδοποίηση. Από την Πειραιώς διαμηνύθηκε στο αντιπρόεδρο ότι δεν μπορεί να αποδίδει στον πρόεδρο της ΝΔ αποφάσεις και αισθήματα που δεν έχει διατυπώσει ο ίδιος δημοσίως.
Είναι ένα ακόμη περιστατικό στη λεπτή αλυσίδα που κρατάει ακόμη τον Γεωργιάδη στη θέση του. Στο περιβάλλον Μητσοτάκη δεν αποκλείουν την καρατόμησή του ανά πάσα στιγμή, καθώς «ο Κυριάκος δεν μπορεί να τον κουβαλήσει άλλο». Άλλωστε ο ίδιος ο Άδωνις φροντίζει να γίνεται όλο και πιο βαρύς. Πέρα από τον ανοίκειο τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στον Πρωθυπουργό και την εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, η επικαιρότητα τον αφήνει διαρκώς εκτεθειμένο, ακόμη και όταν τη δημιουργεί ο ίδιος.
Π.χ. η επιστολή Φρουζή με την οποία ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis του ζητούσε κατ’ ουσίαν να … έχει το νου του, ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί η ΝΔ ή ο πρόεδρός της. Αλλά ακόμη και όταν τύποις του παρέχεται στήριξη στην ουσία αρχίζουν οι αποστάσεις. Όμως με το «στικάκι» που έπεσε από ένα κιβώτιο μετακόμισης και έφτασε τελικά στον Άδωνι και προανήγγειλε ότι «θα κλείσει φυλακή τον Πολάκη» με την παρουσίασή του απεδείχθη φαιδρή ιστορία.
Ακόμη πιο φαιδρή ήταν η διαβεβαίωση του ότι «ξέρει από πού τα πιάνει ο Τσίπρας» , υποσχόμενος να τα πάει στην Προανακριτική, στην οποία όπως αρνήθηκε να προσέλθει γιατί βρίσκει «γελοία» τη διαδικασία. Νωρίτερα όμως ήταν σίγουρος : «Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε».
Τελικά οι μόνοι που κλαίνε είναι κάποιοι στη ΝΔ που τον άκουγαν μόλις λίγα 24ωρα πριν την άρνηση να λέει: «Περιμένω την Προκαταρκτική Επιτροπή να κάνει το καθήκον της, να μας καλέσει όλους και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Φαντάζομαι και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα την κουκουλώσει».
Αυτό το σλάλομ -ενίοτε κακόγουστο- του Άδωνι τον απομακρύνει σταδιακά από τον Μητσοτάκη και συνακόλουθα σημερινό του αξίωμα. Η ανοχή του προέδρου της ΝΔ εξαντλείται. Ιδίως όταν τον παρατηρεί να συνεχίζει στη γραμμή «η ΝΔ είμαι εγώ», ενώ συχνά χαράσσει τη δική του πολιτική. Για το Σκοπιανό είπε: «Αν μου λέτε ως λύση να υποχωρήσουμε στα αιτήματα των Σκοπιανών για να ικανοποιήσουμε την κυρία Μέρκελ, τότε προφανώς δεν θα είναι λύση, θα είναι μεγάλη βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα». Μόνο που ο Μητσοτάκης δεν είπε ότι όλα γίνονται για τη Μέρκελ.
Όπως δεν είπε ότι ο Τσίπρας «έχει έναν υπουργό Άμυνας, ο οποίος με ανόητες ενέργειες και συνεντεύξεις προκαλεί την Τουρκία και της δίνει τα προσχήματα τα οποία ψάχνει» – σε αντιδιαστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών που κατά τον Γεωργιάδη «προσπαθεί να χαϊδέψει την Τουρκία». Δικές του προσεγγίσεις. Όπως δικές του θεωρούνται και κάποιες απόψεις που αποδίδονται στον ίδιο από αρθρογράφους που σχετίζονται με τον αντιπρόεδρο.
Οίκοθεν νοείται ότι στο περιβάλλον Μητσοτάκη είναι ορατή η δυσθυμία όταν βλέπουν σε περιθωριακά κανάλια να συνεχίζεται η… εμπορική δραστηριότητα Γεωργιάδη με μαγνητοσκοπημένες εκπομπές. Υπήρχε υπόσχεση ότι θα σταματήσει με τα θαυματουργά «νανογιλέκα» που, όπως είχε καταγγείλει ο καθηγητής του LSE και πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος, πουλούσαν φούμαρα σε ανθρώπους με προβλήματα.
Συμπέρασμα: Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετράει μέρες ως αντιπρόεδρος της ΝΔ. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.
Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: