Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Έβαλαν τα μεγάλα Μέσα…Αγωνιούν για την ανωμαλία!

Όταν το σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τα «παιδιά» του…
Διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτηση μας για το πρωτοσέλιδο της Real News, σύμφωνα με τον οποία κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε «Παπαδημοκρατία». Απ' ότι φαίνεται αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αρκεί να διαβάσει κανείς εφημερίδες όπως το «Έθνος» και η «Καθημερινή» που..
κάνουν ό,τι μπορούν για να πείσουν τον κοσμάκη ότι μετά τον Παπαδήμο ακολουθεί το χάος, το απόλυτο σκοτάδι, η χρεοκοπία και όλα τα δεινά του κόσμου που μπορούν να μας βρουν. Μπόμπολας και Αλαφούζος, λοιπόν, πήραν εργολαβία τη στήριξη Παπαδήμου και εκτελώντας χρέη άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου, προσπαθούν να «φυτέψουν» στο μυαλό του Έλληνα πως...
τούτη η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» (όπως έχει χαρακτηριστεί) πρέπει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, εκείνης του ΓΑΠ. Και μετά, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, να υπάρξουν και άλλες κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ακολουθούν, με λίγα λόγια, την ίδια τακτική που εφάρμοσε προ μηνών και το ΠΑΣΟΚ, όταν προσπαθούσε να παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία, με τον Θόδωρο Πάγκαλο να δηλώνει το περίφημο «ή ΠΑΣΟΚ ή τανκς», λίγες ημέρες πριν ψηφιστεί από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο.
Σήμερα, επειδή ο Πάγκαλος έχει περάσει στην άκρη, αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνουν συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (για να μην τα χαρακτηρίσω αποβλάκωσης) τα οποία νομίζουν ότι απευθύνονται είτε σε ιθαγενείς, είτε σε μαμαλούκους.

Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινή δημοσκόπηση της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η ΝΔ μπορεί να προηγείται με σχεδόν 8 μονάδες του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο η πλειοψηφία των πολιτών φέρεται να επιθυμεί εκλογές το 2013, την ίδια ώρα που ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και από τον ΓΑΠ.

Στήνεται ένα σκηνικό παρόμοιο με εκείνο του 2004 όταν η ΝΔ ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις αλλά οι Έλληνες υποτίθεται ότι ήθελαν για πρωθυπουργό τον καταλληλότερο Σημίτη.

Λίγο αντιφατικό, δεν νομίζεται;

Πάμε τώρα και στην «Καθημερινή». Μετά το περίφημο άρθρο Στεφανόπουλου, ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της παραμονής Παπαδήμου στην εξουσία, τώρα ήρθε η σειρά να φιλοξενηθούν και άλλες παρόμοιες δηλώσεις. Μια από αυτές ανήκει στον αντιπρόεδρο της «Δράσης» (του Στέφανου Μάνου ντε), Τάσου Αβραντίνη, ο οποίος σε μια… συγκλονιστική πολιτική παρέμβαση ζητά από το υπάρχον πολιτικό σύστημα να αφήσει τον Παπαδήμο να κυβερνήσει.

Και για όσους δεν έπιασαν το μήνυμα, να’σου και μια δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Σταυρόπουλου, ο οποίος αφήνει ανοικτό παράθυρο για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Νομίζω ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα μεγάλα «κεφάλια» της χώρας παίζουν τα ρέστα τους για να διατηρήσουν το πολιτικό σκηνικό ως έχει. Έχουν τον άνθρωπο τους στην εξουσία και θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν εκεί.

Μόνο που ξεχνούν ότι η τελευταία λέξη ανήκει στον κόσμο.

Ποιοι άραγε, φοβούνται τους πολίτες και προσπαθούν να τους πείσουν ότι το συμφέρον τους είναι ο Παπαδήμος;

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και άλλο «Παπαδημοκρατία»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: