Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς και το ελικόπτερο

http://olympia.gr/2011/12/24/samaras-4/#more-114858




Η μοναδική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά εάν θέλει να κυβερνήσει με την στήριξη του Ελληνικού λαού και όχι των νταβατζήδων είναι απλή: Να τηρήσει την δέσμευση του και να κάνει το ειδικό δικαστήριο για το μνημόνιο. Μέχρι τέλους. Όχι άλλη μία ανούσια εξεταστική.

Η μόνη πιθανότητα του Σαμαρά να σώσει την χώρα και να μείνει στην ιστορία, είναι να κλείσει τον Παπανδρέου και την συμμορία του στην φυλακή, με παράλληλη δήμευση περιουσιών. Το ίδιο για όλα τα στελέχη της “Νέας Διακυβέρνησης” που ενεπλάκησαν στα περιβόητα “ντηλς” της εκποίησης.

Εάν ο λαός δει τους δυνάστες του με βραχιολάκια, τότε και μόνο τότε θα δώσει στον Σαμαρά το χρονικό περιθώριο να επαναδιαπραγματευθεί, να ζητήσει θυσίες, να αντέξει ακόμα και στάση πληρωμών για ένα δίμηνο (αναπόφευκτη).

Αυτό βεβαίως απαιτεί παράλληλη εξόντωση αυτών που ο ΚΚ ονόμασε “νταβατζήδες” και ο Αλέξης Τσίπρας τους κατονόμασε στην πρόσφατη συνέντευξη του. Για τον ΔΟΛ αρκεί μία έρευνα στον τραπεζικό δανεισμό και παρέμβαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Για τον Πήγασο, απλώς η ενεργοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου στην υπόθεση του “Βασικού Μετόχου” όπως είχαμε αποκαλύψει.

Είναι αυτονόητο πως οι νταβατζήδες θα παίξουν όλα τους τα χαρτιά και είναι αρκετά επικίνδυνοι. Τώρα όμως έχουν απαξιωθεί στις συνειδήσεις του Ελληνικού λαού. Δεν πείθουν, άρα θα παίξουν βρώμικα. Το βλέπουμε άλλωστε.

“Όταν ο Παπανδρέου είναι αντιπολίτευση, φταίει ο Καραμανλής. Όταν ο Παπανδρέου είνα κυβέρνηση, φταίει το πολιτικό σύστημα”.

Εννοείται πως όποιος σκελετός του Σαμαρά υπάρχει στην ντουλάπα, θα βγει στη φόρα. Εννοείται πως θα υπάρξουν απειλές. Πως θα γίνει πογκρόμ και με γενίτσαρους. Ε, και; Εάν ο Σαμαράς πείσει τον λαό ότι θα τους διαλύσει, αυτός ο λαός θα του συγχωρέσει οτιδήποτε. Από μικρολαμογιές, μέχρι βαλίτσες. Αρκεί να βεβαιωθεί ότι πάμε για νέο Γουδή χωρίς έλεος, χωρίς συνδυαλλαγή.

Εάν ο Σαμαράς πιστέψει έστω και ένα λεπτό τις “διαβεβαιώσεις” των νταβατζήδων ότι θα τον στηρίξουν και θα τον διατηρήσουν στην εξουσία, τότε χάθηκε. Εάν συνδιαλλαγεί με τους ξοφλημένους νταβατζήδες και δώσει συγχωροχάρτι στον συμφοιτητή του, τελείωσε. Θα φύγει με ελικόπτερο. Θα γίνει ο Έλληνας Ντε Λα Ρουα. Και αυτό, θυμάστε, το γράψαμε από τον Φλεβάρη του 2010, όταν όλοι βαυκαλιζόντουσαν με ανοιχτό το στόμα και διάβαζαν τις “σοβαρές αναλύσεις του Ψυχάρη” για τον καλό Γιώργο που μας έσωσε. Εμείς από τον Γενάρη του 2010, μιλήσαμε για ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδας. Ελπίζουμε να μην πάει μέχρι τέλους.

Διότι στην Αργεντινή, ο παμπόνηρος ΓΑΠ – Μένεμ που έφερε το ΔΝΤ, έφυγε κύριος, με εκλογές. Ο Ντε Λα Ρουα που δεν είχε υπογράψει ήταν αυτός που έφυγε με ελικόπτερο, όταν προσπάθησε να “διαχειριστεί” και να “υπακούσει”.

Ο Σαμαράς θα έχει απέναντι του όλο το σύστημα που κατέστρεψε την Ελλάδα, ως αντιπολίτευση: Νταβατζήδες, συνδικάτα, δημόσια διοίκηση, πράσινο κράτος, παρακράτος.

Οι κουκουλοφόροι επί Καραμανλή έκαιγαν την κυβέρνηση, επί Παπανδρέου, έκαιγαν αυτούς που ήθελαν να βλάψουν την κυβέρνηση για να κλειστεί ο κόσμος σπίτια του.

Θα αναρωτηθείτε, πως είναι δυνατόν να διαλύσει τους βαρώνους έχοντας τον κύριο Ανδρέα Ψυχάρη ως ΦΑΝΕΡΟ σύμβουλο (σα να λέει ο πατήρ Ψυχάρης ότι θα είναι εδώ ακλόνητος και με Σαμαρα). Πως είναι δυνατόν να κλείσει τον συμφοιτητή του στην φυλακή. Πως είναι δυνατόν να αντέξει την πίεση των όποιων αποκαλύψεων είτε αφορούν τον ίδιο, είτε στενούς συνεργάτες – κουμπάρους κλπ.

Ομολογούμε πως οι πιθανότητες είναι λίγες. Όχι όμως μηδαμινές. Οι πιθανότητες και για το “ΟΧΙ” στο μνημόνιο ήταν λίγες. Άλλωστε εάν το δει συμφεροντολογικά, καλύτερα να ρίξει μπουρλότο και να τσουρουφλιστεί και ο ίδιος για να μην μπορεί κανένας να τον κάψει.

Υπάρχει όμως και το τρίτο σενάριο, το πρόσφατο, το ομολογουμένως επικίνδυνο. Αυτό που πάλι σας αποκαλύψαμε πρώτοι και έγινε παρουσία ανθρώπου για τον οποίον είχαν ακουστεί στο παρελθόν διάφορα σε σχέση με τον Σαμαρά. Στο σπίτι της κυρίας Τζαβέλλα. Όπου ο κύριος Καρατζαφέρης είπε πως “Εγώ θα είμαι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε δυο μήνες, με πρόεδρο τον Σαμαρά, για να αποτελέσουμε το ανάχωμα στην αριστερά”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ΕΜΦΥΛΙΟΣ. Δηλαδή, θα σύρουν τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν μία κυβέρνηση, η οποία μετά θα συνασπιστεί με τον κύριο Καρατζαφέρη του μνημονίου, του “δώστε τα παιδιά σας ως δούλες στους Πακιστανούς για να ζήσουν”. Για να φτιαχτεί ένα εφιαλτικό έκτρωμα δεκαετίας του ’60 που θα εξασφαλίσει την συνέχεια της εκποίησης της χώρας, την αθώωση του Παπανδρέου, την συνέχιση της εξουσίας των νταβατζήδων, την ίδα στιγμή που η κοινωνία θα φλέγεται. Αυτή την λύση την θέλει διακαώς συγκεκριμένος μεγαλοβαρώνος, αντιπρόσωπος συμφερόντων εξωτερικού και βεβαίως ο Παπανδρέου, οι “δανειστές”, οι βαρώνοι.

Και οι εμφύλιοι στην Ελλάδα, οδηγούν σε εθνικές καταστροφές. Σε Σμύρνες και Κύπρους. Σε Θράκη και Καστελλόριζο.

Αυτό το σενάριο (αναχώματος στην αριστερά) τις τελευταίες εβδομάδες κερδίζει έδαφος επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι ο Σαμαράς θα συνηγορήσει επειδή τον κυνηγά κάτι από το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, ο αστάθμητος παράγοντας και μόνο θα κρίνει τις εξελίξεις. Και εμείς θα είμαστε εδώ για να ανακόψουμε τους όποιους άνομους σχεδιασμούς, σε περίπτωση που ο Σαμαράς δείξει ότι θα συνθηκολογήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: