Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σοκ! Φεύγει από την Ελλάδα ο Νίκος Παπανδρέου

Τις βαλίτσες του για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό φαίνεται πως ετοιμάζει ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην..
φερόμενη ως «λίστα Λαγκάρντ» που αποκάλυψε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», στη βίλα της Εκάλης όπου μένει με ενοίκιο ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου παρατηρείται εσχάτως κινητικότητα και συνεχείς διαβουλεύσεις με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Νίκου Παπανδρέου. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι προοπτική να ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου τα βήματα του κατά 4 χρόνια μεγαλύτερου αδελφού του, Γιώργου, καθώς φέρεται να έχει κληθεί κι αυτός να διδάξει σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ή της Βρετανίας.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει μάλιστα πως οι συναντήσεις έχουν πυκνώσει από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η φερόμενη ως «λίστα Λαγκάρντ» από το περιοδικό Hot Doc και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Ωστόσο, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου έχει διαψεύσει μέσων κύκλων του ότι είναι ο ίδιος στη λίστα, επιμένοντας ότι πρόκειται για συνωνυμία με άλλον Νίκο Παπανδρέου.
Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει ότι στο «στενό περιβάλλον» του Νίκου Παπανδρέου συμμετέχει φυσικά η σύζυγος του, Αλεξία Κληρονόμου, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, η πεθερά του Λίνα Χρυσικοπούλου-Παπαμαντέλου πρώην γραμματέας του κ. Τζοχατζόπουλου, αλλά και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, και γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καπελέρης έχει ήδη καταθέσει στον Εισαγγελέα για τη λίστα Λαγκάρντ, την οποία είχε χειριστεί ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, ενώ ήταν κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση με τα ανείσπρακτα πρόστιμα ύψους 15 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο καυσίμων κατά την περίοδο 2010-2011, υπόθεση για την οποία αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: