Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Δεν το κάνουν θέμα τα Ελληνικά ΜΜΕ γιατί κάνει τζιζ..Το κάνουν όμως τα ξένα διεθνή πρακτορεία...Αφιέρωμα του Reuters για το κύμα αυτοκτονιών στην Ελλάδα..


«Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται στην Ελλάδα της κρίσης», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters για το κύμα αυτοκτονιών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας. Το πρακτορείο συνδέει τις αυτοκτονίες με την ύφεση, τα κοινωνικά προβλήματα και κυρίως με την λιτότητα λόγω των μνημονίων.

 Στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα στοιχεία που έχει δώσει στη Βουλή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τα οποία το 2009 έγιναν 677 απόπειρες αυτοκτονίας, το 2010 έγιναν 830 και το 2011 έγιναν 927.



 Για το 2012, έχουν καταγραφεί ήδη 690 περισταστικά μέχρι τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις που επικαλείται το ρεπορτάζ, η τάση που καταγράφεται είναι ανοδική. Στη συνέχεια αναφέρεται η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, ο οποίος αυτοκτόνησε με όπλο έξω από τη Βουλή, επειδή όπως έγραφε στο σημείωμά του αρνήθηκε να βρίσκει φαγητό στα σκουπίδια.
http://goo.gl/Nhpl6
Π/Θ         

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα ποιηματάκι για το θέμα:

Μικρέ κι ηλίθιε φίλε μου,
αυτό που είδες να πέφτει πετώντας
μέρα μεσημέρι απ' την ταράτσα
του πολυόροφου εμπορικού
δεν ήταν γεράκι της πόλης
(ούτε καν της Μάλτας)
δεν ήταν ο Σούπερμαν ή κάποιος άλλος
σωβρακοφόρος φίλος του
-ήταν ο αδερφός σου.
Μα, εσύ ξέρεις,
μην αντιδράς, μην αγωνιάς,
μη φοβάσαι.
Έρχεται η σειρά σου

Ανώνυμος είπε...

Χάρρυ, στο εξής όταν θα σε προσκαλεί κάποιος «δημοσιογράφος» σε ένα οποιοδήποτε ΜΜΕ να θίξεις αυτά τα φλέγοντα ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χαρη αν επαιρναν και κανενα μαζι τους θα ειχαμε καθαρισει.Θα ειχανε χεστει απανω τους οι απομενοντες.Αν μου κατσει και παω παντως καποια στιγμη θα παρω και πολυ παρεα. Κακο πραγμα η μοναξια...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΕΧΘΕΣ ( ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ)..
ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ...ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ 2 ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΛΕΕΙ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΝΗΣΤΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΗΝ ΤV...
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΗΔΙΑΣΕΙΣ....ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ...