Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η ΑΣΤΙΚΟΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



Δεν την προσλαβαίνουμε την ποιήτρια…
Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία της στην Κυψέλη:
«Μην ξεχνάμε πως οι ξένοι που βρέθηκαν εδώ ήταν λόγω της φτώχειας των χωρών εκείνων. Ήλθαν να ζήσουν εδώ πέρα. Οι ξένοι (οι Αλβανοί τουλάχιστον) επιστρέφουν βέβαια στις πατρίδες τους. Το μόνο που κάνω για την Κυψέλη είναι να ζω ακόμη εκεί.

Θα πρέπει να το πούμε πάντως και αυτό, πρέπει να πω όμως ότι είναι και ένας συνεχής κίνδυνος, κινδυνεύουν οι ντόπιοι από κλοπές φοβερές ακόμη και στον δρόμο.

Σας λέω ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο πράγμα: Πυθίας 42 ήταν το πατρικό μου όπου ζει σε ένα διαμέρισμα η αδελφή μου. Δύο φορές την πήγαν στο νοσοκομείο, δύο φορές την παραμόρφωσε ένας έξω από το σπίτι διότι δεν έβρισκε τα κλειδιά για να μπει μέσα…

Την πρώτη φορά και εκείνη και τον άνδρα της επί δύο ώρες τους έκλεισαν το στόμα, τους έκλεισαν στο μπάνιο και έκλεβαν το σπίτι ανενόχλητοι.

Περιορισμένα περιστατικά ναι αλλά ο φόβος είναι απεριόριστος. Δεν θέλω να πω ότι οι ξένοι της Κυψέλης είναι και ληστές.

Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει. Στα δε παγκάκια κάθονται άνθρωποι ξένοι - πολύ φυσικό βέβαια πώς να περάσουν την ώρα τους - και παίζουν κάτι δικά τους χαρτιά και με χαρτάκια γεμίζει ο τόπος.

Βεβαίως οι Κυψελιώτες έχουν εκτοπιστεί, αυτό είναι μια πραγματικότητα, βεβαίως τους αγάπαμε τους ξένους αφού φύγαν από εκεί για έλθουν και να ζήσουν να δουλέψουν αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι»
Μη μου πείτε ποιητικότατη η προσέγγιση!



Υπάρχει βέβαια και προΪστορία…
Η Κική Δημουλά, Ακαδημαϊκός, είχε στείλει στον Καραμανλή το νεότερο, συγχαρητήρια επιστολή επι τι αναλήψει των καθηκόντων του ως Υπουργό Πολιτισμού το 2004 η οποία κατέληγε ως εξής: "πρέπει να μπορέσουμε να ρίξουμε το ακόντιο μας μακρύτερα". Το μόνο που ερρίφθει τελικά από το Υπουργείο αυτό ήταν ο Ζαχόπουλος.

Όσον αφορά στην προϊστορία του θέματος δείτε τι έγραφα στο blog μου
όταν η εν ελόγω κυρία συνυπόγραφε ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ -στις 2 Ιούνη 2011- το «μανιφέστο» στήριξης των μνημονίων και της υποδούλωσης της πατρίδας μας!




«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι΄θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.»
Ανδρέας Κάλβος


Τολμήστε, έστω και κατόπιν εορτής κυρία Δημουλά!

Θαύμασαν οι έλληνες πολίτες αλλά κι η παγκόσμια κοινή γνώμη τη συνέντευξη της κυρίας Κικής Δημουλά στην International Herald Tribune. Μεταξύ άλλων περιέγραψε τη σημερινή κατεχόμενη πατρίδα μας: «Σκότος και χάος»… Αναφερόμενη στα χρόνια της δικτατορίας δήλωσε πως τότε «διώκονταν μόνο οι αριστεροί, τώρα όλη η χώρα είναι υπό διωγμό… Ενώ σήμερα, στην Ελλάδα των απανωτών Μνημονίων, και η ίδια, όπως όλος ο κόσμος, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα «επειδή 100 άτομα καταχράστηκαν την εξουσία».
Όμως, δεν έκανε μια αυτοκριτική!
Δεν μας είπε αν την έπιασαν κώτσο ή πίστευε όσα συνυπόγραφε ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ -στις 2 Ιούνη 2011- το «μανιφέστο» στήριξης των μνημονίων και της υποδούλωσης της πατρίδας μας!
Δυστυχώς, σήμερα με το «Σκότος και χάος» οι διανοούμενοι είναι στρατευμένοι στην επιχείρηση εξόντωσης του λαού μας.
Ας θυμίσουμε στην εν λόγω κυρία τι συνυπόγραψε πριν τη σημερινή μεταμόρφωσή της, με την...
διαπίστωση: Φτάνει πια με μεταμορφωμένους Σωτήρες! Αγώνας, αγώνας, αγώνας, εξέγερση, εξέγερση, εξέγερση… για να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω!
Έκκληση ανθρώπων του πνεύματος προς τις πολιτικές δυνάμεις (02/06/2011)
Δραματική έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες και τους υπολογισμούς και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, απευθύνουν 32 άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης.
Με κείμενο που φέρει τον τίτλο "Τολμήστε", οι 32 συνυπογράφοντες επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- ότι "όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση, με οδηγό το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας".
"Ο τόπος χρειάζεται μία ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία", υπογραμμίζουν και εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή".
Μεταξύ εκείνων που συνυπογράφουν το κείμενο είναι η Κική Δημουλά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μένης Κουμανταρέας, ο Αλέκος Φασιανός, ο Απόστολος Δοξιάδης και ο Νίκος Αλεβιζάτος.
Οι υπογράφοντες αναλυτικά:
*** Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός
*** Νίκος Αλεβιζάτος, Νάσος Βαγενάς,Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Γιάννης Στουρνάρας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.
sibilla

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ… ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ!

Η «ΕΘΝΙΚΗ» ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ!!!

Ένας απ' τους σύγχρονούς της, ο Έλληνας συγγραφέας Νίκος Δήμου, χαρακτηρίζει την κυρία Δημουλά ως "την καλύτερη Ελληνίδα ποιήτρια μετά την Σαπφώ" (International Herald Tribune)


Πάντα αμφέβαλα για το μέγεθος της ποιητικής αξίας της σούπερ υπερεκτιμημένης κυρία Δημουλά, τώρα όμως που έγινα γνώστης και του "σεμνού" χαρακτηρισμού του κ. Νίκου Δήμου, είμαι σίγουρος.

Πληθυντικός αριθμός
Κική Δημουλά


Ο έρωτας,
Όνομα ουσιαστικόν,
πολύ ουσιαστικόν,
ενικού αριθμού,
γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού,
γένους ανυπεράσπιστου.

Πληθυντικός αριθμός
Οι ανυπεράσπιστοι έρωτες.

Ο φόβος,
όνομα ουσιαστικόν,
στην αρχή ενικός αριθμός
και μετά πληθυντικός:
οι φόβοι.

Οι φόβοι
Για όλα από δω και πέρα.

Η μνήμη,
κύριο όνομα των θλίψεων,
ενικού αριθμού,
μόνον ενικού αριθμού
και άκλιτη.
Η μνήμη, η μνήμη, η μνήμη.

Η νύχτα,
όνομα ουσιαστικό,
γένους θυληκού,
ενικός αριθμός.
Πληθυντικός αριθμός
οι νύχτες.
Οι νύχτες από δω και πέρα.


Αντί κριτικής:
Αραμπάδες με καρούλια
Βάσανε που ’χει η αγάπη!
Χάρρυ Κλυνν

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος ΚΑΡΑ γκιοζης συγκρινει την ημιθεα Σαπφω με κοπρανα του πασοκ?

Ανώνυμος είπε...

Όταν είχε εκλεγεί ο Κ. Καραμανλής το 2004, η κ.Κική Δημουλά του ....πρότεινε να ρίξει το ακόντιο ...μακριά, για την Ελλάδα...,να την....κάνει να προοδεύσει.............
Έκτοτε ότι και να πει ή πράξει, είναι έως αδιάφορο.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας χέζεις, ρε Νταλάρρυ;

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα πρώτο :
χωράνε κι άλλοι

Συμπέρασμα δεύτερο :
Αντέχουν το ξύλο

Συμπέρασμα τρίτο :
ακόμα το πειραματόζωο κοιμάται

Παναγιώτης

Hellas Gr είπε...

Χάρρυ, αριστερή είναι αλλά δεν διαμένει όπως οι υπόλοιποι στην Εκάλη και στο Κολωνάκι.

Hellas Gr είπε...

Να προσθέσω Χάρρυ στο θέμα με τους ξένους νόμιμους και μη, την απόλυτη ταύτιση της αριστεράς με την αριστεροαδέξια συγκυβέρνηση.

Hellas Gr είπε...

Και μετά ρε Χάρρυ θέλεις να μπούνε όλοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ στη φυλακή, άνθρωποι που ούτε ρατσιστές είναι, ούτε ξενοφοβικοί αλλά προοδευτικοί δημοκράτες και προπαντός ανθρωπιστές (όπως οι «κυρίες» της διπλανής φωτό και όλοι οι υπόλοιποι του «συνταγματικού» τόξου πλην της Χ.Α).
Και θα υπερψηφίσουν και τον νέο αντιρατσιστικό νόμο.

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9261.html

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είχατε το μισό μυαλό της Δημουλά, όλοι όσοι την κριτικάρετε αγνοώντας το έργο της...