Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Απίστευτο το πάρτι που γινόταν στο ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη -> Εξαφάνισαν τα ντοκουμέντα!



Δεν υπάρχουν τα βιβλία της περιόδου Παπανδρέου (2004-2007) για να μην αποκαλυφθεί πού πήγαν τα 116.000.000 ευρώ - ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!
Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Μάταια προσπαθεί να απεκδυθεί των ευθυνών του για το πάρτι που γινόταν στο ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του. Γιατί τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος, που ανέθεσε ο Βενιζέλος να κάνουν έξι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες από τη στιγμή που παρέλαβε, είναι συντριπτικά.
Και δεν είναι μόνον η τρύπα των πάνω από 116.000.000 ευρώ στο βαθύ πηγάδι των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που άφησε όταν έφυγε από πρόεδρος ο Γ. Παπανδρέου, αλλά ότι ενδέχεται να αποδειχθεί ότι στο πηγάδι αυτό δεν υπάρχει πάτος. Είναι το γεγονός ότι όλα τα βιβλία από το 2004 μέχρι το 2007 έχουν εξαφανισθεί! Αναζητήθηκαν σε κάθε μεριά που θα μπορούσαν να είναι, αλλά δεν βρέθηκε ούτε... φύλλο!
Και αυτή η εξαφάνιση κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Αντίθετα, έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα του ελέγχου που έκαναν οι έξι εταιρείες για τη μαύρη τρύπα των 116.000.000 ευρώ. Αν σε όλα είχαν τηρηθεί απόλυτα οι νόμιμες διαδικασίες, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να... χαθούν τα βιβλία. Αποκλείεται να μην ξέρουν πού είναι τα βιβλία, πού τα έβαζαν. Εν πάση περιπτώσει, ας τα βρουν και να πάνε να τα παραδώσουν στις 6 ελεγκτικές εταιρείες. Αν δεν έχουν καταστραφεί.

Με απλά, πάντως, χαρτάκια, από αυτά που γράφεις κάποια σημείωση για να μην ξεχάσεις κάποιο ραντεβού, έδιναν εντολή στον ταμία να δώσει 1.000.000 ευρώ, 100.000 ευρώ και ούτω καθεξής. Χωρίς κανένα παραστατικό, υπογραφές και ό,τι απαιτούν οι στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και χρήστης διαχείρισης, που κάνει και η πιο μικρή επιχείρηση, αλλά και απαιτεί ο Κώδικας Φορολογικών Στοιχείων, όταν μάλιστα τα χρήματα προέρχονται από κρατική χρηματοδότηση.

Είναι τέτοια η κατάσταση, όπως λένε, που μπορεί στα χαρτιά να εμφανίζεται ότι στο ταμείο υπάρχουν 15.000.000 ευρώ και, αν ανοίξεις το συρτάρι, να μη βρεις μέσα ούτε ένα ευρώ!

Για έναν από τους στενούς συνεργάτες του Παπανδρέου έχει γραφεί ότι έχει πάρει 800.000 ευρώ και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κανένα παραστατικό για το πού πήγαν αυτά τα λεφτά.

Μετά την ανάληψη του κόμματος από τον Βενιζέλο, ο υπεύθυνος επί των οικονομικών του ζήτησε στοιχεία για 300.000 ευρώ που είχε πάρει, αλλά δεν πήρε καμιά απάντηση!

Προσπαθούν να διασωθούν...
Στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν την Τρίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να επαναλάβει αυτά που έλεγε δημόσια, ότι όλα έχουν γίνει με διαφανείς διαδικασίες και υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά και ότι προτίθεται να βοηθήσει για να βρεθούν όλα τα στοιχεία. Όταν όμως βγήκε έξω -και προφανώς έπειτα από συζήτηση που είχε με τους δικούς του- άλλαξε γραμμή και απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον εκείνων που τον συκοφαντούν... Η εξήγηση απλούστατη.

Όλοι οι αυλικοί του Γιώργου φοβούνται ότι στενεύουν τα περιθώρια και κινδυνεύουν να έχουν περιπέτειες με τον Πεπόνη και κοιτάνε πώς θα γλιτώσουν. Πράγμα που δεν θα γίνει αν δεν παραμείνουν ενιαίο μπλοκ απέναντι στον Βενιζέλο, ο οποίος, από την άλλη, δεν μπορεί να χρεωθεί τις αμαρτίες που γίνονταν πριν αναλάβει το ΠΑΣΟΚ.

Από paron το μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: