Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

106.000 βιογραφικά για 20 θέσεις εργασίας

 
Περισσότερα από 106.000 βιογραφικά έχει στην βάση δεδομένων της μεγάλη  αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την στιγμή που οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να  προσφέρει το επόμενο διάστημα δεν θα ξεπερνούν τις 20, γεγονός που αποτυπώνει με  τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αγωνία χιλιάδων ανέργων για μια θέση  απασχόλησης.
Με την κυβέρνηση να έχει κλείσει ερμητικά την πόρτα των προσλήψεων στον  δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να κλείνουν η μία πίσω από την  άλλη, οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται είναι ελάχιστες σε σχέση με την μεγάλη  προσφορά που υπάρχει, γράφει το euro2day.
Νέοι και νέες με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες ψάχνουν να βρουν μια  δουλειά, ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική τους κατάρτιση, για όσες ώρες της  ημέρας έχει ανάγκη η επιχείρηση, δίχως, τις περισσότερες φορές, να έχουν την  οποιαδήποτε οικονομική αξίωση. Πολλοί δε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να  μετακομίσουν, σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν αν πρόκειται να βρουν μια  δουλειά.
Η πλημμυρίδα βιογραφικών που κατακλύζει καθημερινά τα γραφεία ανθρώπινου  δυναμικού των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης  στους εργαζομένους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα πλέον να απασχοληθούν  ακόμη και με ημιαπασχόληση, προκειμένου να πάρουν 400 ή 500 ευρώ τον μήνα.
iliaoikonomia

1 σχόλιο:

Καπετάνιος είπε...

Με ταχύτατους ρυθμούς οδεύουμε στη βουλγαροποίηση των μισθών σε σούπερ μάρκετ.

https://5manarmy.wordpress.com/2013/02/20/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1/