Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε ο Κουνέλης δεν πίστεψε τις μαϊμού δημοσκοπήσεις περί ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ. Η διάλυση έρχεται…

–¡”œ -≈»Õ… œ ”’윒À…œ ¡Õ¡”’√ —œ‘«”«”


ΕΦΤΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΦΡΟ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΠΕΝΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!
Τελευταία ευκαιρία του Βενιζέλου ήταν να στείλει τον Παπανδρέου στο εδώλιο αλλά την πέταξε…

Σοβαρό πλήγμα για Βενιζέλο η άρνηση του Κουβέλη
Είχε επενδύσει πολλά ο Μπένι στην πρόταση για την «κεντροαριστερά»…
Του Μάρκου Μουζάκη
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος πήρε την πρωτοβουλία να απευθύνει την πρόσκληση σε ΔΗΜΑΡ και Φ. Κουβέλη για διάλογο για την κεντροαριστερά θέλοντας έτσι να πετύχει ένα

επικοινωνιακό ματ ενόψει του προσεχούς συνεδρίου του κόμματός του.
Ήταν μια πρόταση στελεχών του επιτελείου του, βασισμένη στη λογική ότι χρειάζονταν η δημιουργία ενός πολιτικού γεγονότος που θα σχετίζονταν άμεσα με το συνέδριο και θα προξενούσε ένα κάποιο ενδιαφέρον.
Άλλωστε το επιτελείο του Βενιζέλου αναζητούσε ένα τέτοιο γεγονός, αφού η συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες διαπιστώνεται μέχρι τώρα από πενιχρή έως και ανύπαρκτη. Είναι ελάχιστοι όσοι προσέρχονται σε αυτές τις συνάξεις, η διάθεση είναι απογοητευτική, το κλίμα χαρακτηρίζεται από κατήφεια…
Ουσιαστικά δηλαδή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε να καταστήσει τη ΔΗΜΑΡ μέρος του εσωκομματικού παιχνιδιού του κόμματός του, αφού οι έριδες, οι κόντρες των διαφόρων φραξιών (σας έχει ενημερώσει σχετικά το Newsbomb) απλά αναπαράγουν τα φαινόμενα εσωστρέφειας και παρακμής και φυσικά ουδέν σοβαρό πολιτικό γεγονός παράγουν.
Όπως είναι γνωστό, η ΔΗΜΑΡ κι ο Κουβέλης δεν έπεσαν στην παγίδα. Επί της ουσίας απάντησαν «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε, βρείτε τα μεταξύ σας και… βλέπουμε».

Έτσι ο προβληματισμός, η αμηχανία και η εσωστρέφεια επέστρεψαν στην Ιπποκράτους. Ελλείψει στοιχειωδώς σοβαρού πολιτικού γεγονότος τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιδίδονται ξανά στο… σπορ που γνωρίζουν πολύ καλά, δηλαδή την ίντριγκα, τον φραξιονισμό, τα συντροφικά μαχαιρώματα. Με λίγα λόγια, το τέλμα!
Είναι σαφές, πως ο Βενιζέλος και το επιτελείο του υπέστησαν μια σοβαρή πολιτική ήττα.
Με αποτέλεσμα να υπογραμμίζει στέλεχος της Ιπποκράτους:
• Πετάξαμε ένα πυροτέχνημα που αποδείχτηκε… τζούφιο και ξαναγυρίσαμε στα ίδια!

Επιπρόσθετα η ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους έχει να αντιμετωπίσει την οξεία αμφισβήτηση βασικών της επιλογών και κυρίως το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει η… κεντροαριστερή συνιστώσα της Ν.Δ., κατά την χαρακτηριστική έκφραση στελεχών του Κινήματος!
Απλά υπενθυμίζουμε, ότι την εγκατάλειψη της συνεργασίας με τη Ν.Δ. υποστηρίζουν ενόψει και του συνεδρίου (παράλληλα με την πρόταση για συνολικότερη αλλαγή στρατηγικής) πολλά ιστορικά στελέχη, όπως οι Σκανδαλίδης, Παπουτσής, Ρέππας, Καρχιμάκης, Φώφη, Παναγιωτακόπουλος κ.α. …

Δεν υπάρχουν σχόλια: