Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

''ΙΤΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΕΙΠΕ Η ΜΕΡΚΕΛ-ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!!!!


merkel euro greece ok_600_375_-1520156878

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις μεταρρυθμίσεις για την Ιταλία, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Οι υποστηρικτές του Μόντι που τον έπεισαν να κατέβει στις εκλογές, ευελπιστώντας και σε μια συνεργασία με τον Μπερσάνι για το σχηματισμό κυβέρνησης έπεσαν έξω, με τέτοιου τύπου δηλώσεις που δεν ..έχαψαν οι Ιταλοί.
Ο Ρέσλερ που έκανε εμπρηστικές δηλώσεις και κοντά στις ελληνικές εκλογές, είπε πως θα μπορούσε να είχε φανταστεί ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τα κόμματα που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων.
"Δεν υπάρχει εναλλακτική στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και οι οποίες περιλαμβάνουν τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας" αναφέρει ο κ. Ρέσλερ σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να σταθεροποιήσει το υπερχρεωμένο της δημόσιο τομέα.
Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολίτης στο κόμμα CDU της Άνγκελα Μέρκελ Φίλιπ Μίσφελντερ, λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα μετέφερε τη γερμανική γραμμή για την επόμενη μέρα στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό.
«Ιταλοί, δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλος της G8, βασικό μέλος της νομισματικής ένωσης, η ευρωζώνη δε μπορεί να επιτρέψει σενάριο τύπου Ελλάδας με νέες εκλογές, θα είναι παράθυρο αστάθειας» είπε ο Γερμανός αξιωματούχος στην εφημερίδα Repubblica.
«Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση ... Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι γερμανοί φοβούνται πολύ από μία έξοδο της Ιταλίας απ΄το ευρώ, γιατί σε αυτήν την περίπτωση τα ιταλικά προϊόντα θα γίνουν πιό ανταγωνιστικά (επειδή λόγω του υποτιμημένου νομίσματος τους θα πέσουν οι τιμές) ενώ η γερμανική οικονομία θα πέσει επειδή θα μειωθούν οι εξαγωγές της εξαιτίας του ακριβού ευρώ, και τότε θα εξαναγκασθεί να φύγει και αυτή απ΄το ευρώ με αποτέλεσμα την διάλυση της ευρωζώνης.