Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ 24 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Όλο το βάρος Σαμαρά στους 24 ανεξάρτητους


Τη σιγουριά ότι έχουν «κλειδώσει» τους 180 βουλευτές εκφράζει το Μαξίμου, ενώ τις τελευταίες ώρες δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις για τους βουλευτές που πρόκειται να ψηφίσουν ΠτΔ.


«Κλειδί» στην εκλογή του νέου Προέδρου είναι βεβαίως οι 24 ανεξάρτητοι, οι δύο πρώην βουλευτές της Χ.Α. Μπούκουρας και Αλεξόπουλος, καθώς και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Πηγές μάλιστα του Μαξίμου διαρρέουν ότι έχουν σίγουρους τους δυο πρώην χρυσαυγίτες, καθώς και τουλάχιστον 5 βουλευτές από τους ΑΝ.ΕΛ.

Σε ότι αφορά τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Σίγουρα και μάλλον «ναι» πρέπει να θεωρούνται: Ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Γιώργος Νταβρής, ο Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Βασίλης Οικονόμου, η Κατερίνα Μάρκου, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Παναγιώτης Μελάς.

Στα «όχι» συγκαταλέγονται οι: Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μίμης Ανδρουλάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Βύρων Πολύδωρας και Πέτρος Τατσόπουλος.

Βεβαίως πρέπει να σημειώσουμε πως όλα είναι ακόμα πολύ ρευστά, αφού δεν έχει ακουστεί το όνομα του υποψηφίου. Επίσης είναι σαφές πως όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των εκλογών οι ισορροπίες μεταβάλλονται…


Εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να συγκεντρώσει η συγκυβέρνηση το μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που τα της εξασφαλίσουν την υπερψήφιση του προσώπου που θα προτείνουν για το ύπατο αξίωμα και κατ' επέκταση την επιβίωσή της... Τουτέστιν πάμε ολοταχώς για εκλογές...

Τα ονόματα που μέχρι στιγμής συζητούνται είναι του πρώην υπουργού Επιτρόπου Σταύρου Δήμα, του νυν Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, το όνομα του διάσημου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ενώ ακούγεται και το όνομα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα είναι και του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου, του Αλέκου Παπαδόπουλου και της Μαρία Δαμανάκη... Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: