Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Η επιλογή Δήμα ήταν επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά»

Καμμένος: Δέχομαι καθημερινώς πιέσεις με προσφορές απίστευτες

«Ο κ. Δήμας παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το PSI και ουσιαστικά ενίσχυσε την παραμονή της τρόικας στη χώρα και την καταστροφική πολιτική, που έχει οδηγήσει στην απώλεια της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας. Ο κ. Δήμας, πιστεύω, ότι δεν μπορεί, με κανένα τρόπο, να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βουλευτές», δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σχετικά με την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για τη θέση τού Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως «η επιλογή Δήμα ήταν επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά».

Στην ερώτηση γιατί κάνει λόγο για ημέρες του '65, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε: «Μιλάω γιατί αυτήν τη στιγμή, γίνονται πιέσεις προς ανεξάρτητους βουλευτές και όχι μόνο, με πολλά μέσα, τα οποία είναι και παράνομα και εκτός της δημοκρατικής λογικής, είναι εκτός του Συντάγματος. Πιέσεις που είτε έχουν να κάνουν με εκβιασμούς, είτε με προσφορές, είτε, πάντως, με τρόπους, που δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε αποδεκτοί από μία δημοκρατική χώρα».

Ερωτηθείς αν έχει δεχθεί κι ο ίδιος πιέσεις σαν αυτές που περιέγραψε, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις. Και δέχομαι καθημερινώς πιέσεις. Με προσφορές απίστευτες. "Βρείτε τα και θα δεις τι θα έχεις", ας πούμε. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να γονατίσουμε».

Στο ερώτημα από ποιους ασκούνται αυτές οι πιέσεις, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Από επιχειρηματίες, από φίλους εντός ή εκτός εισαγωγικών. Από παράγοντες. Είναι ξεκάθαρο».

Και στην ερώτηση αν συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Αν μπορούσα να το αποδείξω στη δικαιοσύνη, θα σας έλεγα ναι. Καταρχήν είναι προσφορές οι οποίες, αυτήν τη στιγμή, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να γονατίσουμε, δεν εκβιαζόμαστε».

«Ξεκάθαρα, όταν το ΣΔΟΕ ελέγχει από τους 12 βουλευτές τους 9. Όταν πιεζόμαστε για δήθεν έρευνες σε ανύπαρκτα θέματα. Όταν έχουμε βουλευτές που έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και για τους οποίους έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να διακινήσουν ούτε ένα ευρώ, αυτοί και οι οικογένειές τους. Εγώ αυτά έχω ζητήσει από τον εισαγγελέα να τα διερευνήσει» είπε τέλος, στην ερώτηση αν υπήρξε και προσπάθεια εκβιασμού.

4 σχόλια:

Λεονάρδος είπε...

Ο μόνος πολιτικός με σταθερές θέσεις από την αρχή των μνημονίων μέχρι σημερα. Με άποψεις λογικές, με πρόγραμμα κυβερνητικό αναρτημένο στο διαδύκτιο και ως οικονομολόγος, μπορώ να πω, με πρόγραμμα οικονομικό με αρχή, μέση και τέλος...

Ανώνυμος είπε...

Χαρρυ πρεπει να παραδεχθεις πως η μονη ιδανικη αντιμνημονιακη συνεργασια για κυβερνηση ειναι μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ......παρολο εντελως διαφορετικοι σε ιδεες στην σημερινη συγκυρια ο ενας θα κραταει ηνια στα κενα του αλλου...και ΠΑΝΤΑ κοινη σταση στα οικονομικα...εκει που πονουν ολοι οι Ελληνες..

SKANDALOS είπε...

Μακάρι οι Έλληνες να έχουν ξυπνήσει και να ψηφίσουμε τους πιο σταθερούς αντικατοχικούς όπως ΑΝΕΛ και ΕΠΑΜ που κακώς δεν συνεργάζονται εκλογικά...να τους δώσουμε μεγάλα ποσοστά για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το ξαναγυρίσει στην πραγματική αντίσταση κατά της νεοκατοχής, ο μνημονιακός πλέον ΣΥΡΙΖΑ που αν βασιστούμε στις προπαγανδιστικές δημοσκοπήσεις και τις δηλώσεις των συριζαίων θα έχουμε συγκυβέρνηση, κυβέρνηση συνεργασίας μνημονιακών κομμάτων όπως ΝΔούλα-τσούλα, πασοκ με όποιο όνομα βγει αν βγει, τον ποταμίσιο γυρίνο του συστήματος... Οι περισσότεροι συριζαίοι βρίσκουν εμάς τους ΑΝΕΛ εθνίκια, αυτά τα διαθνίκια του ...κερατά...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΧΑΊΚΑΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Κ.Λ.Π.;
ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΔΟΕ;
ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ;
ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;