Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών - Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών. Έρχεται η ώρα του λαού» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην Κουμουνδούρου για να προεδρεύσει σύσκεψης στελεχών του κόμματος μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός που έχει σημάνει ήδη συναγερμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε σε ημερίδα όπου βρισκόταν για τον Γιάννη Μπανιά και αμέσως αποχώρησε και κατά την αποχώρησή του από την ημερίδα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη υπό την πίεση των εξελίξεων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου λένε ότι μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού με 155 ψήφους υπάρχει απόσταση έως τον αριθμό των 180, παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και ουσιαστικά οι εκλογές είναι κοντά.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευσθεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών. Δεν θα τα καταφέρουν.

Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία".

Ανδρέας Μαραθιάς

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: