Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Τόσο πολύ φοβάται ο Σαμαράς; Posted by onpolitika στο Δεκεμβρίου 14, 2014

τσιπρας


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Αντώνη Σαμαρά από την Λάρισα όπου βρίσκεται. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας άρθρο του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα διερωτήθηκε:
«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του

αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του; Και να αποκαλύπτει σήμερα με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα το πόσο πολύ φοβάται; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό».
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς «χρησιμοποιεί τη λέξη φόβος 15 φορές σε ένα άρθρο». Και διαπίστωσε: «Τόσο πολύ φοβάται».
Επιπλέον τον κατηγόρησε για διαστρέβλωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, «κρύβει το δικό του το οποίο αποκαλύπτουν τα email προς την τρόικα».
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στις αναφορές του στον πρωθυπουργό ως εξής: «Και επειδή τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μη τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία. Ο τίτλος του άρθρου του θα έπρεπε να είναι. »Φοβάμαι ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία»
Ξέρει και από φόβο και βεβαίως από αποστασία».
Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά, επίσης στις διαφορές του 2012 με το 2014 λέγοντας:
«Το Ιούνιο του 2012 έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση.
Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Όπως το ακούσατε. Επτά μήνες μετά. Μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν κανονικά.
Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ».
Σε ότι αφορά στην προεδρική εκλογή ο κ. Τσίπρας προέβλεψε πως «οι βουλευτές δεν πρόκειται όμως να κληθούν να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου» και συμπλήρωσε πως «αυτό το ξέρουν όλοι, αλλά δεν το ομολογούν οι αυτουργοί του χάους».
Περιέγραψε, δε, το πολιτικό διακύβευα της εκλογής ή μη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Θα ψηφίσουν για το εάν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος.
Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας.
την απελευθέρωση των απολύσεων.
την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα.
τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος.
αν δέχονται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η σημερινή κυβέρνηση.
Ή θα πάει η χώρα σε εκλογές απελευθέρωσης και λύτρωσης.
Αυτή είναι η ουσία».
Αμέσως μετά ανέφερε πως ο λαός έχει τον λόγο «γιατί είναι αυτός ο λαός, η αντίσταση και η αντίθεσή του στις πολιτικές των μνημονίων, που οδήγησαν τη συγκυβέρνηση στη χρεοκοπία και την υποχρέωσαν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου».
Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που «θέλουν να βάλουν φραγμό στο γκρέμισμα».
Είπε χαρακτηριστικά:
«Στη δική τους στρατηγική της έντασης εμείς απαντούμε με τη δική μας.
Στρατηγική ενότητας του λαού, ενότητας των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που καταστρέφονται από τις πολιτικές των μνημονίων.
Στρατηγική της συμμαχίας για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.
Απευθύνουμε προσκλητήριο συμπαράταξης σε όσες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα θέλουν να βάλουν φραγμό στο γκρέμισμα.
Για μια πολιτική προγραμματική και εκλογική συμμαχία που θα οικοδομήσει μιας κυρίαρχη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη πατρίδα.
Απλώνουμε το χέρι σε κάθε Έλληνα, όποιο κόμμα κι αν ψήφιζε μέχρι χτες. Τώρα είναι η ώρα της πατρίδας. Της κοινωνικής αλληλεγγύης. Της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας».
Τέλος αναφερόμενος στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» είπε ότι δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση και ότι μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται από την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Το περιέγραψε ως εξής:
«Ο πρώτος πυλώνας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο δεύτερος πυλώνας αποτελείται από μέτρα που θα ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας.
Ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι η στήριξη της εργασίας. Η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το πρόγραμμα αυτό είναι ανεξάρτητο από την βασική πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κατάργηση των νόμων του Μνημονίου, η αλλαγή πολιτικής και η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος.
Γιατί σχεδιάστηκε σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας.
Μπορεί λοιπόν να μπει σε εφαρμογή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η πορεία και η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Για τις οποίες έχουμε καταθέσει αναλυτικό σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: