Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ολγ.Γεροβασίλη: Πολιτικό πρόβλημα και όχι προσωπική διένεξη μία εμπλοκή ΝΔ με εκβιαστές δημοσιογράφους



Με μήνυμά της στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι «το πολιτικό πρόβλημα της πιθανής εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους δεν θα επιτρέψουμε να εμφανιστεί σαν να πρόκειται για προσωπική μου διένεξη με τον κ. Κουμουτσάκο».  

Το μήνυμα έρχεται μετά τις απειλές για αγωγές και μηνύσεις κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου από τον Γ.Κουμουτσάκο, ο οποίος δεν έδωσε απαντήσεις για τις ένθερμες σχέσεις του με τον εμπλεκόμενο σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού Τάκη Μουσσά, που αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος». 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, φαίνεται να είχε στενές σχέσεις με τον 50χρονο δημοσιογράφο Τ. Μουσσά, ο οποίος κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση εκβιασμών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Μουσσάς είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. έως και δύο 24ωρα πριν από τις συλλήψεις των κατηγορούμενων για το κύκλωμα εκβιασμών.
 
Το δημοσίευμα έφερε και την αντίδραση της κυβερνητικής εκπρόοσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία κάλεσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του.
 
Ολόκληρη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:
 
«Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά.
 
Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση».
 
Κουμουτσάκος: Παραποίησαν τις συνομιλίες
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή - Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο!»
 
Μιλά για γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων, που «αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού εν όψει της Τρίτης», ενώ κατηγορεί την κυβερνητική εκπρόσωπο και την κυβέρνηση ότι είναι «ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι» και «αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις».
 
«Ο πανικός της κατάρρευσης τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντίπαλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν», καταλήγει.
 
Κυβέρνηση προς Κουμουτσάκο: Μαζί με την αγωγή να καταθέσεις και τα τιμολόγια με τα οποία η ΝΔ πλήρωνε τους κατηγορούμενους
 
«Συστήνουμε στον κ. Κουμουτσάκο μαζί με την αγωγή να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί – και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών» αναφέρει η κυβέρνηση.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού
 
«Εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς  κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο.
 
Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν.
 
Συστήνουμε στον κ. Κουμουτσάκο μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».
 
«Κουμουτσάκος και ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για την σχέση με τους εμπλεκόμενους».
 
Τι αποκάλυψε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κλίμα μεταξύ τους είναι φιλικό και οι συνομιλίες τους αφορούν σε ενημέρωση που του δίνει ο δημοσιογράφος για δημοσιεύματα και την επικαιρότητα. Από διαλόγους προκύπτει όι ο Μουσσάς  διεκδικεί ρόλο... επικοινωνιολόγου του εκπρόσωπου Τύπου της Συγγρού αφού συχνά του δίνει οδηγίες, και μάλιστα επιτακτικά, τόσο για τις δηλώσεις που πρέπει να κανει όσο και για τη διαχείριση των εσωκομματικών θεμάτων της ΝΔ.
 
Χαρακτηριστικό δείγμα των συνομιλιών τους αποτελεί το εξής απόσπασμα: “Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου, εκτινάσσεσαι. Προσπάθησαν να σε σταματήσουν. Δεν σταματιέται αγόρι μου ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί. Δεν γυρνάει πίσω τώρα”, φέρεται να λέει ο Μουσσάς στον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: